Alışverişte Pandemi Ayarı

 

Pandemi sadece sosyal hayatımızı değil, alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Durum öyle bir hal aldı ki artık alışverişimizi, pazarlarımız ve marketlerimiz yerine online olarak gerçekleştiriyoruz. Peki, alışveriş alışkanlıklarımızda daha neler değişti? Hepsinin detayları yazımızda…

 

  • Alışverişte ‘online’ döneme geçiş süreci başladı

Pandemi hayatımıza hiç şüphesiz maske, mesafe ve hijyen getirdi. Bunun akabinde artık sevdiklerimizden, kalabalıktan ve sosyallikten uzaklaştık… Böylelikle eskiden haftada bir buluşulan pazar alanları, iş çıkışı kalabalıklaşan marketlerde insanlar azaldı ve o insanlar artık telefondan alışveriş dönemine geçiş yaptı. Pandemi bize bunu zorlasa da pazardan meyve seçmeyi, marketten abur cubur almayı ve tabii ki sevdiğimiz butiklerin yeni ürünlerini kendi gözlerimizle görüp üzerimizde denemeyi çok özledik… Kısacası pandemi tam aşılanmayla bitmeye yaklaşsa da biz yine de tedirgin oluyor ve ne olur ne olmaz diyerek alışverişlerimizi online’dan yapmayı daha avantajlı buluyoruz.

 

  • Alışverişte ‘maske, mesafe ve hijyen’ kuralı geldi

Nerede o eski alışverişler… Komşularımızla haftada bir toplanık gittiğimiz pazarlar, çocuklarımızla eğlenerek gezdiğimiz market alışverişleri ve daha fazlası… Pandemiyle beraber hepsi yok olmaya yüz tuttu… Çünkü artık maske, mesafe ve hijyen üçlüsü hayatlarımıza geldi. Sevdiklerimizi ve kendimizi korumamız için artık bu üçlüyle beraber yaşamak zorundayız.

 

  • Alışverişten sonra her şey sirke ve sabunla yıkanarak sofralara gelmeye başladı

Alışverişi üç altın kurala göre tamamladıktan sonra işimiz yine bitmiyor. Eve getirdiğimiz ürünleri önce kapının önüne bırakıyoruz ve doğru el yıkamaya… Ardından poşetlerin yanına dezenfektan getirip önce poşetlere sıkarak içini açıyor ardından ürünlerin kaplarını da dezenfekte ederek mutfağımıza alıyoruz. Daha sonra sebze ve meyveleri sirkeli sudan geçiriyor paket ürünleri ise sabunla dışını yıkıyoruz.  İşte şimdi tamam! Pandemi sonrasında maalesef dikkat etmek bir o kadar önemli…

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak