Anvelop Elbise Nasıl Giyilmeli? 

Sanıyorum bu kışı sanki yaz ayındaymış gibi geçireceğiz. Her şey o kadar renkli ki! Yazla özdeşleşen parçalar peşimizi bırakmayıp kendilerini kış aylarına aktarıyorlar; anvelop elbiseler de onlardan birisi.

Anvelop elbise ilk olarak 1970’li yıllarda Diane Von Furstenberg tarafından tasarlanmış. Furstenberg’in düşüncesi her kadının bedenine uygun bir elbise modeli tasarlamaktı. Düşüncesini yerine getirdi. Elbiseler içlerinde en çok dikkat çeken ve artık vazgeçilmez haline gelen anvelop elbiseler gardıropların vazgeçilmezi oldu.

Anvelop elbiseler yakalı veya yakasız, önleri birbirine çapraz gelen, belden oturan, geri kalan yerlerin bol ve dökümlü geldiği elbiseler olarak biliniyor. İster incecik olun isterse balık etli, anvelop elbiseler her vücut tipine uyuyor. Hatta kiloları gizleme gibi mükemmel bir özelliği de var. Tabii bel oyuntusunu çok dar yapmadığınız taktirde…

Çoğunlukla yaz aylarında kullanıldığı için bu tip elbiselerin desenleri çiçeklerden oluşur. Neyse ki bu sezonda minik çiçek deseni hala popülerliğini sürdürüyor. O yüzden gönül rahatlığıyla çiçekleriniz ile kışı canlandırabilirsiniz.

Hava şartlarından dolayı kış aylarında kombinlemesi zor görünse de bu elbiselerin giyimi, minik detaylar ile çok kolay hale geliyor. İçine eğlenceli bir tişört giyip sonbahar aylarında da kullanabilirsiniz. Ya da üzerine bir kazak geçirip elbisenizi eteğe dönüştürebilirsiniz. Ve tabii ki kış aylarının vazgeçilmezi deri ceketler ile de üşümenin önüne geçmiş olup şık bir görünüm de yakalayabilirsiniz.

Ayrıca altına pantolon ve çizme giyerek de kombinleyebilirsiniz. O kadar çok yönlü bir elbise ki, bir elbise ile haftanın 5 günü farklı kombinler yapabilirsiniz. O halde kendinize en kısa zamanda en güzelinden bir anvelop elbise edinin!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın