Aşırı Terleme Sorunu ve Çözümü!

Aşırı terleme neden olur? Özellikle yaz aylarında aşırı terlemeden korunmanın yolları nelerdir? Aşırı terlemenin çözümü var mı?

Terleme insanlarda doğal olarak görülürken, aşırı terleme çok büyük sorunlar yaratabiliyor. Özellikle ter bezlerinin fazla çalışmasına bağlı olarak deri yüzeyine salınan terin artması sonucu, kişide gündelik yaşamı etkileyecek derecede fazla ve rahatsız edici terleme görülebiliyor. Özellikle bahar aylarında yalnızca estetik amaçlı değil, özellikle terlemeye karşı tedavi amaçlı da kendilerine başvuru yapıldığını kaydeden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, botoks ile 15 dakikada ve tek seansta koltuk altı ve avuç içi bölgelerindeki aşırı terlemenin önüne geçebildiklerini belirtiyor. Hastalar bu yöntem ile aşırı terlemeden kurtularak hem estetik hem koku hem de sağlık açısından daha konforlu bir hale geliyorlar. Terlemenin düzenlenmesiyle kişilerin öz güvenleri de korunmuş oluyor.

Avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altındaki terlemeye karşı botoks oldukça pratik bir şekilde uygulanıyor. Problem olan bölgede ilk aşamada gerçekten terleyen bölge önce testlerle tespit ediliyor, daha sonraki aşamada bölgeye anestezi niteliği taşıyan kremler tatbik ediliyor ve 15 dakika beklettikten sonra uygulamaya başlanıyor.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak