Aybüke Nur Özkul: “Hayallerimiz Gerçek Olmayı Hakediyor”

Gerek tarzı gerekse güzelliğiyle sosyal medyanın adeta pozitif yönü olan ve takipçilerinin onu hayranlıkla takip ettiği Aybüke Nur Özkul, Aysha okurlarına özel merak edilenleri cevapladı…

 

İnstagram’da çok sevilen ve takip edilen bir isimsiniz… Sizleri tanımayanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Selamlar ve teşekkürler. 24 yaşındayım, Aslen Denizli’liyim, şuan Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü ve aynı zamanda Marka İletişim Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Evliyim. Tam da anlatıldığı gibi bir ikizler burcuyum. İşini çok seven bir influencerım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

İnfluencer serüveninizde hedeflerime ulaştım diyor musunuz? Yoksa yolun daha başındayım mı?

Elbette bu süreçte birçok hedefim sayabileceğim noktadan geçtim ama “Tamamdır işte oldu” dediğimi hiç hatırlamıyorum, sanırım yolun başında sayılamayacak kadar ilerideyim ama daha epey uzunca bir yol da beni bekliyor.

Peki, sosyal medyada takipçi sayınız bir anda nasıl bu kadar arttı? Sırrı nedir?

Bir anda olmadı aslında sosyal medyada 6. yılımı geride bıraktım. Girişimcilikle başlayıp zamanla kendiliğinden değişen ve şekil alan keyifli bir yolculuk oldu. Beni çok daha pozitif, kreatif, farklı bakış açılarına sahip bir Aybüke haline getirdi. Sır kısmına gelecek olursak da ben bu süreçte en önemli şeyin kendim olmak olduğu kanısındayım. Zorlama olmadan, başkası olmadan sadece kendim olmak bu süreçte beni yukarı çeken şeylerden biri oldu çünkü kendimin ne zaman ne yapacağını kestirebiliyorum.

Pozitif duruşunuzla dikkat çekiyorsunuz… Sizce takipçileriniz sizi bu yüzden mi bu kadar çok seviyor?

Kitleme hiçbir zaman polyannacılık yapmadım ama olabildiğince olumlu bir kimlik çerçevesinde kalmaya dikkat ediyorum çünkü maalesef hepimizin hayatında yeterince dolu bir depresiflik mevcut. Takipçilerimle genelde eğlenceli bir diyaloğum var, bu bir etken olabilir ama beni neden seviyorlarsa sevsinler ben onları hep daha çok seviyorum.

Bir İnfluencer olarak kendi mesleğinizi yorumlar mısınız? Gerçekten göründüğü kadar kolay mı bu sosyal medya yolculuğu? Herkes yapabilir mi bu işi?

Herkes istediği her şeyi yapabilir, her zaman bunu savunuyorum yani eğer gerçekten isterse gerçekten mesai harcarsa vizyon sahibiyse hızlıca içerik üretebiliyorsa bence yapabilir. Sadece bu işi fotoğraf çekilmekten ibaret sananların bu işle alakalarının hiç olmadığını öngörebilirim. Benim de arkamda bir ekibim var ve bu işin içine girmeden önce Pr paketlerinin havada uçuştuğu bir imaj düşündüklerine eminim. Benim gözümden değerlendirecek olursak da tempolu ama eğlenceli bir serüven.

 

Sosyal medyada gözlemlediğimiz kadar mutlu biri misiniz?

Çok teşekkür ederim bu kadar pamuk şekeri gibi neşeli bir imajım olduğunu fark etmemiştim, işin sırrı biraz ikizler burçlu olmam biraz da sevdiğin bir kendin oluşturmaktan, azıcık da bardağın dolu tarafını görmenin daha iyi geldiğini fark etmekten geçiyor ve Etrafımda pozitif insanlar tutmaya dikkat ediyorum.

BAZI MARKALAR MUHAFAZAKAR KESİME HALA MESAFELİ

Muhafazakar bir influencersınız. Sosyal mecralarda muhafazakar duruşunuz kötü yorumları beraberinde getirdi mi?

Üzülerek söylemeliyim ki bazı markalar, marka elçiliği konusunda hala muhafazakar kesime mesafeli, yine de başlangıçtaki zamana göre çok daha ılımlı. Tüm bunlarla beraber aynı düşünceyi paylaştığım muhafazakar insanların da bazen kendisini fetva makamı sanmasından mütevellit demorilize edici motivasyon kırıcı yorumlarına maruz kalıyorum. Sanki sürekli her iki tarafta bir yerde bir konuda başarısız olmamı bekliyor gibi. Bu bazen yorucu olsa da çoğunluğun sevecen ilgili tavrı bu durumu tölere etmeme yetiyor.

 

Stilinizi herkes çok seviyor… Bu konuda okuyucularımıza küçük tüyolar verebilir misiniz?

Tarzım biraz çok yönlü aslında, tamamen moduma göre hareket ediyorum bazen çok şık bazen çok salaş olmak isteyebiliyorum. Benim stil kodum genellikle tonsürtondan geçiyor, bana far paletindeki uyumlu renkleri karıştırmak gibi geliyor. Bunun dışında makyajda biraz daha doğal görüntüleri seviyorum.  Bu yıl stil konusunda kendilerine yapacakları en büyük iyilik çabasız şıklığı benimsemek.

SONBAHARIN VAZGEÇİLMEZİ KAHVERENGİ ŞAL

Sonbaharda en sevdiğiniz parçalar neler?

Büyük bir ekose müptelasıyım, sonbaharı trençkotsuz, ekosesiz, postalsız düşünemem. Beni tüm sonbahar kahverengi şalımla görmeniz mümkün. Bir de çok parçalı kombinleri serin mevsimlere çok yakıştırıyorum.

Eklemek istedikleriniz…

Tek eklemek istediğim her zaman söylediğim gibi;

Hayallerimiz gerçek olmayı hak ediyor. Bize düşen peşine düşmektir.

Teşekkürler.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın