Ayşen Gruda Pankreas Kanserini Yenemedi!

Yeşilçam’dan bir yıldız daha hayatını kaybederek bizlere veda etti. O isim yaklaşık bir buçuk yıldır tedavi gören Ayşen Gruda. Sayısız sinema filmi ve tiyatro oyununda yer alan Gruda, 74. Yaşında yaşama gözlerini yumdu. Eski Türk fillerinde aranan önemli isimlerden biri olan Gruda’nın ölümü beklenmedik ani şekilde açıklandı.

HİÇ BAŞ ROL ALMADI!
Ayşen Gruda’nın yaşamını kaybetmesinin sebebi ise içerisinde bulunduğu hastalık. Kendisine bir buçuk yıl önce konulan pankreas kanseri teşhisi sonrasında ünlü saatçının tedavisi başlatılmıştı. İstanbul’da tedavisi süren sanatçının doktoru yaptığı açıklamayla tüm sevenlerini ve sanat camiasını bilgilendirdi. Kansere karşı daha fazla direnemeyen Gruda, 74 yaşında yaşama veda etti.

Sahne yaşantısına henüz küçük yaşlarda giriş yapan Gruda, 13-14 yaşlarında bir sinema starı olacağının ışığını vermişti. Erken yaşta filmlerde rol almaya başlayan sanatçının hiçbir filmde baş rolü olmaması ise dikkat çekiyor.

KANSER OLANA KADAR DEVAM ETTİ!
Ünlü sanatçı, kanser olana kadar sanatını icra etmeye devam etmesi de dikkat çekiyor. Özellikle sinema sonrasında tiyatro ile devam eden sanatçılar geç yaşlara kadar sanatını icra ediyor. Ayşen Gruda’da sanatı, tiyatroyu ve sinemayı sevmesi sebebiyle sahneleri bırakmak istememişti. 2 yıl öncesine kadar tiyatro oyunlarını da devam ettiriyordu. Fakat beklenmedik şekilde karşısına çıkan rahatsızlık, onu yıllar sonra sanat camiasından ayırarak hastalıkla uğraşmasına neden oldu.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak