Aysha Dergi Nisan 2019 Ajandasında Neler Var?

Nisan ayını dolu dolu geçirmek isteyenlere özel olarak hazırladığımız Aysha Dergi Nisan 2019 Ajandası içerisinde sergi, sahne, kitap ve sinema önerilerini bulabilirsiniz…

SERGİ

İç Güneş

Galeri Diani’deki kişisel sergisinde Ahmet Özel, son yıllarda kendi resmine yüklediği ‘iyileştirme’ kavramını, şaman, şifacı, melek diye adlandırdığı amorf bedenler üzerinden ele alıyor. Gerçek yaşam enerjisini temsil eden ‘İç Güneş’i plastik bir form haline dönüştürerek kendini bu sembol varlıkla özdeşleştiriyor.  Sanatçı kendi benlik kozasını ören birçok bilinmezi arama yolunda bir anlamda kendi sınırlarına, sırlarına ulaşmayı amaçlıyor. Sergiyi 6 Nisan Cumartesi tarihine kadar Galeri Diani ‘de ziyaret edebilirsiniz.

İplikten Çözülenler

Almanya’nın köklü sanat kurumu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (ifa, Institut für Auslandsbeziehungen) işbirliğiyle, Goethe-Institut İstanbul’un katkılarıyla gerçekleşen “İplikten Çözülenler: Tekstilde Küresel Anlatılar” sergisi izleyiciyle buluşuyor. Sergi, tekstil malzemesi kullanarak estetik ve kültürel anlatılar meydana getiren dünyadan ve Türkiye’den 25 sanatçının 50’nin üzerinde çalışmasına yer veriyor. Sergiyi 7 Temmuz 2019 tarihine kadar İstanbul Modern’de ziyaret edebilirsiniz.

Mihri: Modern Zamanların Göçebe Ressamı

İmparatorluğun son döneminde yetişen portre ressamı Mihri, henüz 29 yaşındayken kadınlara mahsus güzel sanatlar okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşunu sağlamasıyla toplumsal dönüşümün kayda değer aktörleri arasında yerini alır. Ömrünün büyük bir kısmını yurt dışında geçirmesi, Türkiye sanat tarihi yazımında arka planda kalmasına neden olur. Ülkeyle irtibatı gitgide kopan ve hakkında az sayıda araştırma bulunan “Mihri Rasim” ya da “Mihri Müşfik”in hikâyesine dair kimi ayrıntılar hâlen muammadır. Mihri: Modern Zamanların Göçebe Ressamı, Mihri’nin yerleştiği ülkelerde zamanın ruhuna göre yeniden kurguladığı kimliği ve hayatına odaklanıyor. Ayrıca, dönemin kültür ortamı ve İnas Sanayi-i Nefise’nin ilk öğrencileri üzerinden sanatçıların modernleşme sürecindeki rolünü detaylandırıyor. Sergi, 9 Haziran’a kadar SALT Galata’da ziyaretçilerini bekliyor.

SAHNE

Gülşen

Bostancı Gösteri Merkezi, hafta sonları en sevdiğiniz sanatçıları sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Birbirinden güzel şarkıları ve harika sahne performansıyla kalpleri fetheden Gülşen, şimdi de Bostancı Gösteri Merkezi’ni sallamaya geliyor. Sevenleri ile buluşmak için gün sayan sevilen sanatçı, 13 Nisan Cumartesi günü saat 21:00’da sahne alacak.

Bir Banka Soygunu Komedisi


İngiltere’de Oliver Ödülleri’nde, Türkiye’de Afife Jale Ödülleri’nde Yılın Komedisi Ödülünü Alan “Yoldan Çıkan Oyun”Un Yazarlarının Kaleminden Çıkan Bir Banka Soygunu Komedisi  Yapımcılığını BKM’nin Uygulayıcılığını Talimhane Tiyatrosu‘Nun Üstlendiği Oyun Seyirciyle Buluşuyor. Başrollerinde Serhat Tutumluer, Seren Şirince Ve Bora Akkaş’ın Yer Aldığı Oyun 3 Ve 20 Nisan Tarihlerinde Zorlu PSM’de!

Doğu Demirkol

Ahlat Ağacı ve Ölümlü Dünya filmlerindeki başarılı performansı ve Güldür Güldür Show’daki stand up gösterisiyle ülkenin mizah gündemine oturan Doğu Demirkol tek kişilik gösterisiyle sahnede yerini alıyor. Abiler Detected ve çeşitli fenomen videonun kahramanı komedyen, İstanbul ve farklı şehirlerdeki pek çok Açık Mikrofon ve komedi gecelerindeki performansıyla da adından söz ettirmeyi başarmıştı. Stand up gösterisinde kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol, 17 Nisan’da Mall of İstanbul MOI Sahne’de…

KİTAP

Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek

“Yapabilirim” isimli kursuyla 5.000’den fazla okulda 3 milyonu aşkın katılımcıya kendi tecrübelerini aktaran, çocuk yetiştirme ve kişisel gelişim alanlarında dünyanın sayılı otoritelerinden biri olarak gösterilen ve uyuşturucuya karşı verilen mücadeledeki başarı ve katkılarından ötürü üç farklı Amerikan Başkanı döneminde Birleşik Devletler Kongresi resmî kayıtlarına geçen Zig Ziglar, Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek’te çocuk yetiştirmede başarıya giden yolu, kendi tecrübeleri ve çözüm yöntemleriyle adım adım açıklıyor.

Doğa Dostu Çocuk Nasil Yetiştirilir?

Yaşamınızdaki çocuklara tabiat konusunda akıl hocası olmakla ilgileniyorsanız, bu kitap sizin için. Kanadalı dinozor paleontoloğu ve arkeolog Dr. Scott D. Sampson’ın çocuklarla doğa arasında günümüzde yaşanan kopukluğun giderilmesi için kalem aldığı Doğa Dostu Çocuk Nasıl Yetiştirilir? kitabı Alfa Yayınları’ndan çıktı. “Çocuklar tam olarak nasıl doğayla bağlantı kurarlar ve bu süreç onlar büyürken nasıl değişir?” sorusuyla yola çıkan Dr. Sampson, çocukların doğaya âşık olmasına yardımcı olması için ve bu alanla ilgilenen herkese yönelik olarak Doğa Dostu Çocuk Nasıl Yetiştirilir? kitabını ortaya koydu.

Yıkılmadım Ayaktayım

Yazar Sevda Türküsev, yaşanmışlıklarından hareketle kendini cesur bir şekilde ortaya koyduğu yeni kitabı Yıkılmadım Ayaktayım’da bir kadının varoluş mücadelesini bazen güldüren bazen de düşündüren hikâyelerle anlatıyor. Yazar Türküsev; sevgi, aile, inanç, paylaşım, acılar ve kayıpları harmanladığı Yıkılmadım Ayaktayım kitabında hikâyesini yeniden yazmak isteyenlere eğlenceli tavsiyeler ve formüller de veriyor: Kırıl – Değiş – Güçlen – Umursama – Gülümse…

SİNEMA

Avengers: Endgame

“Avengers Infinity War”un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi kahramanlar, Thanos’un Sonsuzluk Eldiveni’ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

Hababam Sınıfı Yeniden

Rıfat Ilgaz’ın unutmaz eseri Hababam Sınıfı yeniden beyaz perdeye uyarlanıyor. İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit, Hafize Ana, Mahmut Hoca gibi sevdiğimiz karakterlerle gönüllere taht kuran klasikleşmiş filmin uyarlamasında yeni karakterler, yeni bir jenerasyon, yeni bir dil hakim. Özel Çamlıca Lisesi, yeniden karma eğitime geçince, kızlar ve erkekler arasından tatlı bir rekabet başlar. Okula yatılı gelen kız öğrenciler ile okulun gediklileri başlarda birbirlerine meydan okurken, bir süre sonra müttefik olarak birlikte birçok maceraya atılır. Filmin yönetmenliğini bu sefer Doğa Can Anafarta üstleniyor. Yapımcılığını Hann Media’nın üstlendiği filmin senaryosunu ise Evren Erdoğan ve Ayşe Balıbey birlikte kaleme alıyor.

Dumbo

Sirk sahibi Max Medici, eski yıldızı Holt Farrier ve onun çocukları Milly ve Joe’ya sıra dışı bir görev verir. Ailenin görevi, sirkin yeni üyesinin bakımını üstlenmektir. Bu yeni üye, koca kulakları sebebiyle seyircileri güldüren, yavru bir bebek fildir. Ancak Dumbo’nun uçabileceğini keşfettiklerinde, tek ayağı çukurda olan sirk inanılmaz bir geri dönüş yapar ve ikna edici girişimci V.A. Vandevere’in dikkatini çeker. Vandevere, sevimli fili, yeni ve büyük eğlence parkı Dreamland için kiralar. Ancak Dreamland, yüzeyde göründüğü kadar parlak ve görkemli değildir. Dumbo, çekici ve muhteşem bir akrobat olan Colette Marchant ile birlikte yeni zirvelere doğru yükselir. Bu süreçte Holt da, Dreamland’in karanlık sırlarını keşfedecektir. Yapımcılığını Disney’in üstlendiği projede senaryo ise Ehren Kruger’e ait.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın