Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirelim

Kış kapıya dayandı; yorgunluk, halsizlik, burun akıntıları ve grip şikâyetleri kendini göstermeye başladı. Eğer siz de son günlerde bu şikâyetlerden yakınıyorsanız meyvelerin gücüne güvenebilirsiniz. İşte size bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek en etkili meyveler…

Bağışıklığı güçlendiren kış meyveleri

*Armut

*Elma

*Greyfurt

*Kivi

*Mandalina

*Muz

*Nar

*Portakal

NAR

Narın faydaları arasında en önemlileri; kan basıncını düşürme, iltihaplanma ile savaşma, ‘kötü’ kolesterolün okside olmasını önleyerek kalp hastalıkları riskini azaltmadır. Ayrıca nar, günlük C vitamini ihtiyacının %25’ini karşıladığı için bağışıklık sistemini de güçlendirir.

KİVİ

Bilinenin aksine kivi, portakaldan daha yüksek C vitaminine sahiptir. Bu sebeple kivi bağışıklık sisteminizi güçlendirecek kış meyvelerinden birisidir.

GREYFURT

Greyfurt başlı başına bir C vitamini kaynağıdır. C vitamininin yanı sıra greyfurt bağışıklık güçlendirici ana besin öğesi olan A vitamini açısından da zengindir.

Peki, bu meyveleri ne zaman ve nasıl tüketmeliyiz?

Meyvenin tüketimi ve miktarı kişiye göre değişse de, önemli olan nokta meyvenin yanında neler yediğinizdir. Örneğin eğer meyveyi ara öğün olarak tüketiyorsanız meyvenin yanında süt, yoğurt, badem, fındık, ceviz gibi proteinlerle tüketmeniz daha uzun süre tok durmanıza yardımcı olacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın