Baştan Aşağı Siyah Giyinme Kuralları

Kış aylarının en kolay kaçış noktası siyah giyinmektir. Bu yüzden çevremizdeki çoğu kadının en sevdiği renk siyahtır. Tabi siyah rengini sevmemizin başka nedenleri de var… Örneğin kombinlemesi en kolay renklerden birisidir. Günlük kombinlerimizi yaparken bize zaman kazandırır. Ayrıca biz kadınların en çok takıntı yaptığı konu olan ‘’fazlalıkları’’ da ortadan kaldırır. En güzeli ise her ortama ayak uyduran bir renk olmasıdır. Siyah parçalar ile günün en şıkı da siz olabilirsiniz, en sporu da…

 

Yalnız siyah kombinasyonlar bazen bize istediğimiz görüntüyü vermez. Aynada kendimize baktığımızda bir eksiklik olduğunu farkederiz ama bir türlü bulamayız. İşte bu noktada siyah giyinmenin kuralları devreye giriyor. Peki nedir bu kurallar?

 

  1. TON FARKINI TUTTURMAK

Baştan aşağı siyah giyinmek istiyorsak siyah parçalar arasındaki ton farkı büyük önem kazanıyor. Siyah çok göreceli bir kavram olduğu için binlerce tonu var. Tıpatıp aynı tonu tutturmak bazen zor olsa da hiç değilse çok yakın tonlarda parçalar ile kombinleyin. Böylelikle daha temiz ve cool bir görüntü sağlarsınız.

baştan aşağı siyah giyinme-

  1. SOLUK SİYAHLAR

Bir siyah kıyafeti bayılarak alıp 2 ay sonra renginin griye dönüştüğünü görmek gerçekten büyük bir hayal kırıklığı. Ama malesef böyle olan parçalarınızı evde giymek için saklamalısınız çünkü bu parçalar kombininizden şıklığı alıp götürecektir.

 

  1. DAHA ZAYIF GÖZÜKMEK

Siyahın zayıf gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Hatta en çok da bu özelliğini seviyoruz. Ama daha da zayıf gözükmek isterseniz; siyah kombininizde ince olan bölgenize renkli aksesuarlar kullanarak dikkati oraya çekebilirsiniz. Böylelikle kalın bölgelerinizden gözleri uzaklaştırmış olacaksınız.

baştan aşağı siyah giyinmek

  1. CİLT ALT TONU

Muhafazakar modada en önemli seçim başörtüsü/şaldır. Cilt alt tonları soğuk, sıcak ve nötr olarak 3 kategoriye ayrılır. Eğer ki sıcak alt tonlu bir cildiniz varsa siyah renkli başörtüsü ya da şalınız, yüzünüzdeki kusurları kapatacaktır. Ancak soğuk alt tonlu iseniz yüzünüzdeki kusurlar daha da belirginleşir. Eğer ki soğuk alt tonlu iseniz siyah malesef sizin renginiz değildir…

 

Bu küçük detaylara dikkat ederseniz baştan aşağı siyah kombinelerinizde daha şık görünümler elde edebilirsiniz.

 

Sevgiyle kalın…

 

Asude Davran

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak