Besinlerin Bozulmasını Önlemek İçin Yapmanız Gerekenler

Özellikle yaz sıcaklarında besinler hemen bozulabiliyor. Peki, bunu önlemek için neler yapabiliriz? İşte cevabı…

 

BUZDOLABINDA UYGUN ÖZELLİKTE BUZDOLABINI TERCİH ET

Besinlerin uzun süre taze kalması için buzdolabın da bekletiyoruz ama her buzdolabı maalesef aynı performansı göstermeyebiliyor. Bunun için besinleri uzu süre taze tutan bir buzdolabı araştırması yapmalı ve ona göre buzdolabı satın almalısınız.

 

TUZLAMA YA DA SALAMURA YÖNTEMİ

Geçmişten günümüze gelen etkili yöntemlerden olan tuzlama ya da salamura sebzelerinizin uzun süre bozulmasını önlemek için en iyi yöntemlerden. Bunun için; gıdadaki suyu azaltarak nemlenmesini engellemek için tuzlanması gerekiyor. Bu yöntemle sende sebzelerini uzun süre bozulmadan bekletebilirsin.

 

DUMANLAMA YA DA TÜTSÜLEME

Bu da geçmişten günümüze kadar gelen sebzeleri uzun süre bekletme yöntemlerinden. Bunun için gıdaları ateşe doğrudan tutmadan sıcak dumana bırakarak yapılır. Bununla et ürünlerini uzun süre bozulmadan bekletebilirsin.

 

KURUTMA YÖNTEMİ

Bu yöntemde tamamen doğal güneşten yararlanarak gıdalarımızı kurutuyor ve daha uzun soluklu kullanabiliyoruz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise direkt güneşle temas ettirmemelisiniz.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın