BİTKİ ÇAYLARI KONTROLLÜ TÜKETİLMELİ

Doğru kullanıldığında vücut sağlığımıza oldukça faydalı olan bitki çayları bağışıklık sistemimizi hastalıklara karşı koruyor. Tabii ki her besinde olduğu gibi bitki çayları da kontrollü ve aşırıya kaçmadan tüketilmelidir ki maksimum fayda sağlayabilsin, zararı olmasın. Kış aylarında yıldızı parlayan favorilerimden zencefil, özellikle içerdiği yoğun C vitamini sayesinde kışın oluşabilecek hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı gardımızı zencefil ile alabiliriz. B, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor gibi besin ögelerini içermesiyle de oldukça kıymetli. Ayrıca bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde de önemli rolü bulunuyor. Kuşburnu ise B ve özellikle C vitamini açısından oldukça değerli. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Boğaz ağrısı, öksürük ve iltihaplanmaların şiddetini azaltan ıhlamur da kesinlikle kışın favori bitki çaylarından! Yeşil çay da içerisindeki antioksidanlar ile mevsim fark etmeksizin diyetlerimin vazgeçilmezi… Hem vücut direncimizi arttırır, hastalıklara karşı korur hem de kilo kontrolüne yardımcı olur. Son olarak bahsedeceğim ekinezya ise A, B vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, demir gibi besin ögelerini içeriyor. Böylece bağışıklığı güçlendirip enfeksiyonlara karşı savaşarak kış aylarının vazgeçilmez çayları arasındaki yerini alıyor.

Zehra Bora’nın Kış Çayı Tarifi

Malzemeler:

Bir parça taze zencefil

Yarım limon

1-2 adet kabuk tarçın

Biraz karabiber

Birkaç adet nane yaprağı

1 litre sıcak suya tüm malzemeleri atıp yarım saat kadar dinlendirip tüketebilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Zehra Bora

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın