Bu Enkazı Kaldırmak Alfa Kitap’tan Çıktı

George Monbiot tanıyabileceğiniz çok yönlü yazarlardan birisi. Jeolog, ekolojist, düşünür ve gazeteci. Ekolojisk denge duyarlıları tarafından ilgiyle takip edilen yazar aynı zamanda Guardian’da köşe yazarı ve TED konuşmacısı. Yerküre’nin doğal dengesine oldukça önem veren ve hayatı boyunca düzeni korumak için uğraşan Monbiot, bu konuda oldukça inatçı bir yazar. Bestseller listelerine giren ve en çok okunan kitapları yayımlayan Alfa Yayınları, Monbiot’nun daha önce 2 kitabını da okur severleriyle buluşturdu. Yaban Yaşam: Karayı, Denizi ve İnsan Yaşamını Yeniden Yabanlaştırmak. Bu Enkazı Kaldırmak ise geçmişteoldupu gibi günümüzde de harareti asla dinmeyen siyasetin çıkmazlarını ele almış. Bununla da yetinmeyip içinden bulunduğumuz krizden çıkmanın ve uzun süredir kaybettiğimiz dizginleri yeniden ele almanın yollarını ortaya seriyor.

BUGÜNÜN AKLI: SİYASET

Ekolojist ve düşünür George Monbiot, Bu Enkazı Kaldırmak’ta, ana hatlarıyla günümüzün hakim ideolojisini anlatmakla işe koyuluyor. Aşırı rekabet ve bireycilik üzerine kurulu bu ideolojinin, insan doğasını doğru bir şekilde yansıtmadığı gibi, toplumların harcı olan umudu ve ortak nedeni de yok ettiğini ileri sürüyor. Ancak bu çıkmazı aşmak, bu köreltici ideolojiyi yerinden etmek için insanları yeniden politik olmaya sevk edecek, kendileri ve birbirlerinin hayatlarına, çevrelerindeki yaşayan dünyaya sahip çıkmaya yöneltecek yeni bir topluluk ruhu, yeni bir siyaset fikri ortaya koymak gerektiğinin altını çiziyor. Böylece “kahramanının tüm bir insanlık olduğu yeni bir hikâye” anlatabileceğimizi iddia ediyor.

 

Bu Enkazı Kaldırmak: Kriz Çağında Yeni Bir Siyaset Önerisi’nde George Monbiot, dünyanın çeşitli yerlerinde insanların dizginleri ele aldığı yeni hareketlere de yer veriyor. Bizleri topluluk ruhunu, birlikte hareket etmeyi yeniden düşünmeye sevk eden Monbiot, “Yalnızlık salgını”, “yabancılaşma”, “tükenmişlik sendromu” ve “aşırı-tüketimcilik” gibi, çağın salgın hastalıklarına karşı yeni bir katılımcı kültür anlayışı öneriyor. Bu kültürü içselleştirmemizle aidiyet üzerine kurulu yapıcı bir siyasetin önündeki engelleri kaldırabileceğimizi ileri sürüyor.

 

Bu Enkazı Kaldırmak, çevresine, çevresindekilere sahip çıkan, Yerkürenin ve ekosistemlerin geleceği adına kaygı duyan ve yalnızlığından sıyrılıp insanlığa ortak olmak isteyen herkesin okuması gereken benzersiz bir kılavuz kitap.

Kitabı satın almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.idefix.com/kitap/bu-enkazi-kaldirmak/arastirma-tarih/sosyoloji/urunno=0001766295001

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak