Bu Hatalar Cilde Zarar Veriyor!

Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak

‘Aman canım nasıl olsa güneşte çok kalmayacağım’ diye başlayan ve devamında güneş kremi sürmeden dışarı çıkılması ile tamamlanan süreç, yaptığımız en büyük hatalardan biri. Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak cildinizi erken yaşlandırır ve cilt lekelenmeleri hatta kanser gibi cilt rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur.

Sivilcenizi sıkmayın

Sivilce sıkmak neredeyse hepimizin yaptığı yanlış uygulamalardan birisidir. Sivilceyi sıktığınızda yüzünüzde bakteriler dağılır, kızarıklığa hatta iltihaplanmaya yol açabilir.

Boyun ve dekolte bölgenizi ihmal etmeyin

Yüzünüzü güneşten koruyorsunuz ancak boyun ve dekolte bölgeniz için ne yapıyorsunuz? Unutmayın bu bölgelerdeki deri yapısı incedir ve UV ışınlarıyla daha hızlı bir şekilde zarar görür.

Göz makyajını ani hareketlere çıkarmak

Eğer siz de göz makyajınızı hızlı ve sert bir şekilde siliyorsanız bu bölgedeki derinize zarar veriyorsunuz. Göz makyajını her zaman dairesel ve nazik hareketlerle çıkarmaya özen göstermelisiniz.

Cilt lekeleriniz

Eğer vücudunuzda çıkan yeni bir leke fark ederseniz bunu mutlaka cilt doktoruna göstermelisiniz. Eğer vücudunuzda her zaman olan lekeleriniz var ise bu lekelerinizi gözlemlemeyi ve renginde ya da boyutunda oluşabilecek bir değişiklikte hemen bir doktora başvurmayı ihmal etmemelisiniz.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak