Bu Ramazan Ayı’nı Unutulmaz Kılabilirsiniz

İftar ve sahur sofraları kuşkusuz Ramazan Ayı’nı anlamlı kılan ve taçlandıran en özel zamanlar. Ailelerin ve dostların bir araya geldiği bu özel anlar, sizin için seçtiğimiz mekanlarda daha şık ve daha anlamlı olabilir…

TÜRK MUTFAĞININ BEREKETİ SOFRALARA YANSIYOR

Shangri La İftar Sofrası

Ayrıcalıklı servis anlayışı ile her daim keyifli anlar yaşatan Shangri-La Bosphorus Istanbul; bu Ramazan sevdikleri ile birlikte unutulmaz dakikalar yaşamak isteyen misafirlerini Ist Too Restoranı’nda her damak tadına hitap eden, zengin iftar menüsüyle ağırlıyor. Lezzet tutkunlarını, uluslararası gurme kültürleri ve farklı tatları ile buluşturan Ist Too’nun Ramazan’a özel hazırladığı iftar büfesinde, çorba çeşitlerinden zeytinyağlılara, pidelerden et yemeklerine kadar iştah kabartan ve sofralara lezzet katan birçok seçenek yer alıyor.

ESKİ RAMAZANLARIN RUHU CANLANIYOR

Raffles Otel İftar Sofrası

Raffles İstanbul Zorlu Center içerisinde yer alan Rocca, Ramazan ayında iftar için nezih ve konforlu bir adres arayanlara, zengin içerikli bir iftar menüsü sunuyor. Ramazan’ın ruhuna uygun sunumları ve enfes lezzetleriyle Rocca, unutulmayan kalabalık sofraların kurulduğu ve nostaljinin ruhunu yansıtan iftarların adresi oluyor. Tüm damak tatlarına hitap eden iftar büfesindeki canlı istasyonlarda sunulacak gözleme, mantı, lahmacun, pide ve ızgara et çeşitlerinin yanı sıra Türk mutfağının imza yemeklerinden, geleneksel lezzetiyle döner de sunulan yemekler arasında yerini alıyor.

IZAKA İFTAR MENÜLERİ İLE GELENEKSEL TATLAR

İzaka Restaurant İftar Sofrası

Izaka Restaurant, eşsiz Boğaz manzarası, zengin mutfağı ve seçkin lezzetleriyle Ramazan ayı boyunca İstanbulluları en keyifli iftar sofraları ile buluşturuyor. Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının birbirinden lezzetli iftariyeliklerini ve tatlarını sunuyor. İştah açan salata ve zeytinyağlılar, özel taşfırın ve ocakbaşı lezzetleri, geleneksel yemekler, Izaka’nın iftar büfesinde yer alıyor. Executive Chef Eyüp Çevik’in yorumuyla sunulan geleneksel lezzetlere her akşam canlı fasıl eşlik ediyor.

RAMAZAN’IN TADINI TITANIC HOTELS İSTANBUL’DA ÇIKARIN

Titanic Hotels İftar Sofrası

Titanic Hotels İstanbul Ramazan ayında misafirlerine keyifli alternatifler sunuyor. İstanbul’un merkezi lokasyonlarında yer alan otellerde ister havuz başında, ister deniz manzaralı restoranlarda ya da ferah salonlarda, Titanic Hotels’in tescilli lezzetlerinden oluşan zengin açık büfe veya set menü iftar sofralarının tadına varın. Titanic Hotels İstanbul’un ödüllü şeflerinin hazırladığı açık büfe iftar sofraları keyifli bir atmosferde fasıl eşliğinde sunuluyor.

SARAY VE TÜRK MUTFAĞI’NIN LEZZET MİRASLARI HUQQABAZ’DA

Huqqabaz İftar Sofrası

Huzur dolu iftar sofralarında sevdiklerinizle bu kutsal ayın coşkusunu paylaşmanız için HuQQabaz iftar için 2 farklı menüden ve 4 farklı ana yemek seçeneğinden oluşan menüler hazırladı. HuQQabaz misafirleri  Ramazan için özel tasarlanan iftarlık set menülerde Ramazan ayı boyunca hem Osmanlı Saray, Türk ve Akdeniz Mutfağı’nın lezzet miraslarını tatma, hem de özel misafirlerini geleneksel şekilde ağırlama şansına sahip olacaklar. Anadolu ‘da yaşamış tüm uygarlıkların geleneği olan et yemekleri ana yemek alternatifi olarak menüde yer alırken, sütlü ve şerbetli Osmanlı tatlıları iftar menüsünü bir lezzet şölenine dönüştürüyor.

AZERBAYCAN MUTFAĞI TEMSİLCİSİ; ZƏFƏRAN RESTAURANT

Zeferan Restaurant

Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul temsilcisi Zəfəran Restaurant, Ramazan ayı boyunca misafirlerine birbirinden farklı dört iftar menüsü sunacak. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekân olarak öne çıkıyor. Executive şef Ramin Nuriyev, geleneksel Azerbaycan mutfağının inceliklerini yansıtan iftar menüsünü hazırlarken çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Ajwa, sukkari, salaatin hurma çeşitleri, Azerbaycan peynirleri, tavuk pate, pahtayt salatası gibi otantik tatlar içeren zengin iftar menüsü, Azerbaycan mutfağına özgü dağ kekiğinde marine edilmiş kuzu levengi ile devam ediyor.

AVANTGARDE OTELLERİ’NDEN ÖZEL İFTAR SOFRALARI

Avantgarde Hotel İftar Sofrası

Avantgarde Collection, bu duygu ve geleneklerden hareketle, her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan ayına özel iftar menüleri ve catering hizmeti sunuyor. Avantgarde Levent otelinde hizmet veren Ace Restaurant&Lounge, Ramazan ayı boyunca 10 kişi ve altındaki rezervasyon taleplerinde, içeriğin günlük olarak değiştiği set iftar menüleri hazırlıyor. Avantgarde Collection otellerinin bir markası olan Ace Restaurant&Lounge’un deneyimli mutfak ekibi tarafından hazırlanan menüler, Türk ve Osmanlı mutfaklarının en güzel tatlarına odaklanıyor. Ilık bahar akşamlarında evinde, bahçesinde ya da iş yerinde iftar vermek isteyenlerin yardımına da yine Avantgarde Catering yetişiyor. Avantgarde Collection ekibinin hazırladığı set iftar menülerinin yanı sıra istekleriniz doğrultusunda otelde ya da sizin dilediğiniz herhangi bir mekanda, açık büfe veya set menülerden oluşan iftar organizasyonları da düzenleniyor.

GELENEKSEL İFTAR SOFRALARI KONUKLARINI BEKLİYOR

Four Seasons Hotel İftar Sofrası

Four Seasons Hotel Sultanahmet her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Tarihi Yarımada’nın kalbinde misafirlerini ağırlıyor. Otelin huzurlu avlusunda, yeşillikler içinde yer alan Four Seasons Restaurant’ın zengin iftar büfesi, ülkemizin yöresel ve geleneksel tatlarından oluşuyor. Özel olarak haftalık hazırlanan sıcak büfe, Ramazan ayının bereketine yaraşır biçimde her hafta konuklarına farklı menüler sunuyor. Ramazan ayı boyunca Four Seasons Hotel Sultanahmet, şirketlere özel iftar davetleri için farklı alternatifler veriyor.

ANADOLU’DA LEZZET YOLCULUĞU

Hiton Hotels İftar Sofrası

Hilton İstanbul Bomonti, Ramazan ayına özel hazırladığı zengin iftar menüleri ile konuklarına tam anlamıyla bir lezzet şöleni sunmaya hazırlanıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin restoranı The Globe’un Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden özel olarak getirdiği coğrafi tescilli ürünleri de içeren iftariyelikler ile sunuluyor. Hilton yorumu ile konuklarını Osmanlı-Türk mutfağının klasikleşen lezzetlerinden; Antakya’dan Urfa’ya, Edirne’den Datça’ya Anadolu’nun dört bir yanında adeta bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Yedi bölgenin yöresel lezzetleri; Osmanlı şerbetlerinden Ramazan sofralarının baş tacı tatlılara kadar geniş bir seçki sizleri bekliyor.

ESKİ RAMAZAN SOFRALARI GERİ GELİYOR

Grand Hyatt İftar Sofrası

İstanbul’un en önemli yaşam merkezlerinden Taksim’de yer alan Grand Hyatt Istanbul’un harika lezzetler sunan 34 isimli restoranı bu Ramazan’da da dopdolu. Ramazan ayına özel zengin iftar menüsü ile misafirlerini ağırlayacak olan Grand Hyatt İstanbul, Türk mutfağı lezzetlerinin yanı sıra eski Ramazanları hatırlatacak sokak lezzetlerinin de olacağı açık büfe konseptini misafirlerine sunacak.

FASIL EŞLİĞİNDE İFTAR ZİYAFETİ

Mövenpick Hotel İftar Sofrası

Movenpick Hotel Istanbul, Türk ve Osmanlı mutfaklarından eşsiz lezzetlerinin canlı fasıl müziği eşliğinde sunulduğu görkemli iftar büfesiyle, geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatıyor. Baş aşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan, her gün farklı lezzetlere ev sahipliği yapan iftar büfesinde; Ramazan şerbetleri, çeşit çeşit iftariyelikler ve tatlılar yer alıyor.

ORDU MUTFAĞI NELİPİDE GURME’DE

Nelipide Gurme İftar Sofrası

Yıllar geçse, kuşaklar değişse de Ramazan sofralarına özen gösterme alışkanlığı baki kalıyor. Bu duyguyu sofralarına taşıyan Nelipide Gurme, özenle hazırlanan iftar sofralarıyla ailelerin ve arkadaş gruplarının buluşma noktası oluyor. Ordu’nun birbirinden lezzetli yöresel seçenekleriyle Nelipide Gurme’de kurulan sofralar, İstanbul Bağdat caddesinde misafirlerini bekliyor. Ordu’dan özel olarak gelen ürünlerle hazırlanan sofralar, kendinizi evinizde hissetmenizi sağlıyor. Yöresel tatlardan vazgeçmeyenler için de Karadeniz’in birbirinde lezzetli otlarıyla yapılan yemekleri özel menüsünde sunuyor.

YÖRESEL RAMAZAN SOFRALARI İLE İSTANBUL BAŞKA GÜZEL 

Swiss Otel İftar Menüsü

Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetlerle hazırlanan zengin Ramazan menüsü, Cafe Swiss’in muhteşem Boğaz manzaralı terasıyla buluşuyor. Özellikle iş çıkışı iftar saati arasındaki zaman ve iftar sonrası için farklı Ramazan eğlence alternatifleri de sunan Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’da Ramazan keyfini tam anlamıyla yaşatacak bir program sunuyor.

GÜRKAN ŞEF STEAKHOUSE’DA RAMAZAN ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Gürkan Şef Steak House İftar Sofrası

Etin jönü Gürkan Topçu tarafından kurulan Gürkan Şef Steakhouse Ramazan ayında da misafirlerini lezzet dolu iftar sofralarında ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Farklı kırmızı et seçenekleri ve parmak ısırtan lezzetleri ile Ramazan’ı karşılayan Gürkan Şef’in mönüsünde; başlangıç, çorba ve iftar tabağından, Ramazan tatlarına kadar çeşitli seçenekler yer alıyor.

DİVAN’DAN LEZİZ İFTAR MENÜLERİ

Divan Restoran İftar Sofrası

İstanbul’un en gözde bölgelerinde misafirlerine iftar için özel paketler hazırlayan Divan, Ramazan ayında da lezzetli seçenekler sunuyor. Divan Pub canlı Türk sanat müziği eşliğinde ve Divan şefleri tarafından hazırlanan enfes tatlar servisi ile sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor.

ÇIRAĞAN SARAYI’NDA RAMAZAN SEFASI

Çırağan Palace Kempinski İftar Sofrası

Eşsiz mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle Çırağan Palace Kempinski’nin birinci katında yer alan Tuğra Restoran, Ramazan dönemine özel hazırladığı menüsü ile misafirlerini lezzet şölenine davet ediyor. İftar yemeklerini prestijli bir ortamda, birbirinden farklı lezzetlerle deneyimlemek isteyenler için Çırağan Palace Kempinski İstanbul, benzersiz etkinlik alanları ve tüm ihtişamıyla en ideal seçenek oluyor.

ÇENGELKÖY’ÜN TARİHİ YALISINDA İFTAR DENEYİMİ

Ezheran Restoran İftar Sofrası

1914 tarihi Refi Paşa Yalısı Çangelköy’de boğazın en güzel manzarasına sahip Ezheran Restoran; Ramazan ayında Osmanlı ve Türk mutfağı ile misafirlerine unutulmaz lezzet deneyimleri yaşatıyor. Sevdikleriniz ile keyifli dakikalar geçirebileceğiniz mekânda geleneksel Ramazan tatlarından. Lübnan mutfağına kadar zengin bir çeşitlilik yer alıyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın