Burun Estetiği Başarıyı Etkiliyor

Dünyada ve ülkemizde kadın-erkek ayırt etmeksizin en çok burun estetiği yapıldığını vurgulayan KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Alp, burun estetiği operasyonlarının kişinin kendini iyi hissetmesinin yanı sıra fonksiyonel ve estetik bir görünüm sayesinde, kişilerin iş hayatlarında daha başarılı olma arzusuyla paralel olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmalara göre artık erkekler de en az kadınlar kadar güzelliklerine, bakımlarına ve görünüşlerine özen gösteriyor. Bu sebeple yüzün ifadesindeki doğal denge buruna bağlı diyebiliriz.

Kariyerine önem verenler farkında

Burun, yüzün tam ortasında bulunan ve en dikkat çeken bölgesi. Bu yüzden burun estetiği, mesleki gelişim ve kariyer açısından tüm dünyada en önemli ameliyatların başında sayılıyor. Özellikle orta yaş ve üstü yöneticilerde, yılların getirdiği deformasyonlar net gözlenebiliyor. Bu sebeple yüzlerine odaklanıyorlar. İş hayatının başlarında genç çalışanlar da, eğer burunlarında herhangi bir şekil bozukluğu veya deformasyon varsa mutlaka burun estetiği ameliyatına karar veriyorlar.

Hem kadınlar, hem de erkekler için burun ameliyatlarında mesleki gereklilik sebebiyle yaptıranların oranında belirgin bir artış var. Güzellik ve çekicilik sadece kişinin kendini iyi hissetmesi için yaptırdığı operasyonlar değil, aynı zamanda iş hayatında başarılı olmaya etki edebilecek bir kanıttır.

Özellikle görselliğin ön planda olduğu mesleklerden, hostesler, sunucular, modeller, sporcular, yönetici pozisyonunda bulunan, müşterisiyle birebir temasta olan meslek gruplarında çalışan kişilerde, burun estetiği yaptırma oranı son zamanlarda bir hayli artmış durumda. Mesleklerine önem verenler uzun zamandır bu durumun farkında. Doğru zaman, teknik ve tecrübeyle, kişiyi hayata bağlayacak, işinde kariyer gelişimine katkı sağlayacak operasyonları bu yüzden tercih ediyorlar.

Lüks değil, gereklilik görenler çoğunlukta

Sonuç olarak, ekonomik anlamda her geçen gün zorlaşan piyasa koşullarında, rekabetçi ortamda dış ve iç güzellik birbiri ile bağlantılı olarak algılanmakta. İstediğiniz kadar başarılı olun, dış görünüşünüze dikkat etmiyor, bakımlı ve çekici olamıyor iseniz, iş hayatına bir adım geride başlıyorsunuz. Günümüz dünyasında, güzel veya çekici olarak algılanan kişilerin daha donanımlı oldukları varsayılıyor. Bu elbette tartışmaya açık bir konu. Ancak iş hayatının gerçekleri de ortada. Araştırmalar da ortaya koyuyor ki, insanların dış görünümleri ile olumlu algı yaratmaları mesleki yaşamları için lüks olmaktan çıkıp, gerekliliğe dönüşmüş durumda.

Ama yine de benim kanaatim kişinin böyle bir ameliyata ihtiyacının olup olmadığına karar vermesi kendi iradesinde olmalıdır. Nitekim hastalarımdan çok sıkça aldığım soruların başında “ benim estetiğe ihtiyacım var mı? “ geliyor. Ben ise her seferinde aynı cevabı veriyorum. Yani bu sorunun cevabını yine soran kişi verecek. Bizim hekim olarak hastaları pozitif veya negatif yönde etkilememiz gerekiyor. Bu ameliyatı olmakla kendini daha iyi hissedecekse olabilir veya burnuyla ilgili hiçbir takıntısı yoksa ameliyata da ihtiyacı yok demektir.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak