Çantalarınızın Ömrünü Uzatın

Çok beğenerek aldığınız çantanızı hiçbir zaman yanınızdan ayırmak istemediğinizi biliyoruz. Öte yandan bu sevdiğiniz çantalar hep sizinle kalsın istediğiniz için yıpranmasından da korkuyorsunuz.  Dert etmeyin, birkaç kullanım detayı ile çantanızın ömrünü kolayca uzatabilir, çantanızla aranızdaki bağı kuvvetlendirebilirsiniz.

Çanta İçinde Çanta

Olası tüm tehlikeler ve aşınmalara karşı çantanızın içinde ince bir kese çanta daha bulundurun. Bu çanta sayesinde bir anda çantanıza attığınız pudranın çantanıza dağılmadığından, çantanızın iç yüzünde ruj lekesi bulunmayacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem sayesinde çanta aktarma işlemi de çok kolay oluyor. Kese çantanızı birinden diğerine aktararak zaman kazanabilirsiniz.

Sıvılara Dikkat

Bir kadının çantası söz konusu olduğunda içerisinde yer alan şeyleri tahmin etmek bazen oldukça zor oluyor. Bazen bir şişe su lazım olur diye çantaya atıyoruz bazen de günlük koku güncellemesi için parfümümüz yer alıyor çantalarda. Aksiliklerin de ne zaman başımıza geleceği belli olmadığı için bu konuda da önlem almak şart. Sıvılar önce plastik çantaya sonra da bizim çantamıza girsin.

Saklayın

Kullanmadığınız çantalarınız evde sizi beklerken güneş ışığından uzakta olduğundan emin olun. Ayrıca tozlanmasını önlemek için çantanızı saklamanız için verilen toz torbasında muhafaza edin. Eğer çantalarınız için bir toz torbanız yok ise yastık kılıflarını bu amaçla kullanabilirsiniz.

Su Her Zaman Dostumuz Değil

Deri çantalar için satış elemanlar her ne kadar su geçirmez deseler de bazen bir damla su bile deri çantanızın üzerinde kalıcı bir leke oluşturabilir. Çantanızın ömrünü uzatmak için koruyucu sprey kullanabilirsiniz. Koruyucu spreylerin her deride aynı reaksiyonu vermeme ihtimaline karşın önce çantanın görünmeyen bir kısmında deneme yapın ve sonrasında uygulamaya devam edin.

Fırın Kağıdı Kullanın

Çantalarınızı kullanmadığınız zamanlarda şeklinin bozulmaması içini doldurun. Bu hacmi kazandırmak için akla ilk gelen malzeme gazete oluyor. Fakat gazeteler daha hafif hamurdan tasarlandığı için kolayca çantanıza toz bırakabilir hatta boyanın türüne göre çanta astarında renklenmeye sebep olabilir. Bu konuda da çantanızı sağlama almak için yağlı kağıtlardan yardım alın.

 

Mikroplardan Kaçın

Yıllar sonra buluştuğunuz arkadaşınızı gördüğünüz anda heyecana kapılıp çantanızı nereye bırakacağınızı şaşırmayın. Aradaki hasreti gidermek için arkadaşınıza uzandığınızda çantanızı yere bırakmayın. Temiz gibi dursa da yerdeki mikroplar uzun vadede aşınmayı hızlandıracaktır.

Nemli Bezle Silin

Çantalarınızı ıslak mendil ile silmek pratik bir yöntem gibi dursa da bazı ıslak mendillerin içerikleri çantanızda dalgalı bir görüntüye neden olabilir. Bu yüzden çantanızı nemli bezle haftada bir kez silmenizi öneririz.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak