Çeyiz Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Çeyiz Alışverişi Nasıl Yapılır

Geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan ve evlenecek çiftlerin seçimlerinde en zorluk çektikleri eşyaların yer aldığı çeyizliklerin alımı sırasında dikkatli davranmanız ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

Çeyiz için ürün seçerken ve alırken bilinmesi gerekenler arasında ilk olarak ev tekstil ürünlerin yer aldığı liste öne çıkmaktadır. Yatak örtüsünden bornoz takımına, nevresim takımından perdeye kadar tüm ihtiyaçlar çeyiz sandığınızda olması gerekirken sizlere tavsiyemiz ileride kullanabileceğiniz ürünleri seçmeye çalışmanız olacaktır. Yatak örtüsü grubunda çeyizlik bir takımın yanında günlük kullanım içinde bir adet sade takım almanız kullanım şansınızı arttıracaktır. Çeyizlik bornoz seçimlerinizde ise mutlaka pamuktan yapılmış olmasına ve gramajına, su emişine bakmanız önerilmektedir.

Çeyizlik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çeyizlik ürün alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta aşırıya kaçmamak olacaktır. Düğünden sonraki hayatınızda da maddi gereksinimlerinizin olacağı düşünülerek ekonomik seçimler yapmanızın size faydası dokunacaktır. Çeyizlik alırken en çok detayın yer aldığı mutfak malzemelerinin seçiminde kaliteli takımların seçilmesi sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım sunacaktır. Çeyizlik alışverişlerin vazgeçilmez parçaları arasında yer alan çamaşır, pijama, terlik gibi giyeceklerin mevsimsel olarak farklı takımlardan oluşmasına da dikkat edilmesi tavsiye olunur.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın