Cildimiz Kış Günlerinde de Pürüzsüz

Termometrelerin maviye döndüğü günlerde hava soğumasına bağlı olarak ciltte gerginlik, çatlaklar ve dökülme meydana gelebiliyor. Kış günlerinde cildin tazeliğini ve parlaklığını korumak için birkaç püf noktaya dikkat etmek yeterli oluyor.

DOĞRU NEMLENDİRİCİ       

Soğuk ve kuru bir havanın yaşandığı kış günlerinde cildi nemlendirirken kullanılan ürünlerin krem, losyon formları yerine merhem, pomat gibi yoğunluğu daha fazla olanları tercih edilmelidir. Cildin nem ihtiyacı diğer mevsimlere nazaran kışın artacağı için nemlendirici olarak su bazlı ürünler yerine daha yoğun içerikli ürünler önerilebilir.

cildi-nemlendirme

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANMAYA DEVAM

Güneş ışınlarının ciltte yarattığı lekelenme, yaşlandırma ve cilt kanseri gibi olumsuz etkiler yaz ayları kadar olmasa bile kışın da devam etmektedir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için cilt bakımının vazgeçilmez basamağı güneş koruyucuların kullanılmasına kışın da devam edilmelidir. Cilt yapınıza uygun güneş koruyucu kullandığınıza dikkat ediniz.

KAYNAR SUDAN UZAK DURUN

Çok sıcak banyodan kaçınmak ve banyoda geçirilen zamanı azaltmak, cilt sağlığı bakımından fayda sağlamaktadır. Vücudun yağ bariyerini bozan sıcak banyo nem kaybına yol açabilmektedir. Çok sıcak su yerine ılık suyla duş tercih edilmelidir.

GÖZENEKLERE DİKKAT

Avokado, çuha çiçeği veya bademden elde edilen yağ bazlı ürünler gözenekleri tıkamazlar. Maalesef, gözeneklerin tıkanmasına neden olan ürünler yüzde yağlanma ve sivilce oluşumuna neden olabilmektedir.

cilt nemlendirme

ALKOLSÜZ TONİK KULLANIN

Derinin çok kuru ve hassas olduğu durumlarda, yoğun peeling sağlayan ürünler, kil maskesi ve alkol oranı yüksek toniklerden uzak durulmalıdır. Yüzdeki yağ bariyerini yok eden bu tür ürürler soğuk havanın olumsuz etkilerine karşı cildi savunmasız bırakmaktadır. Bunların yerine cildi kurutmayan temizleme sütleri ve köpükler, alkol içermeyen tonikler ve nemlendirici maskeler tercih edilmelidir.

ODANIZI HAVALANDIRIN

Kışın ısıtma araçları, kuru bir havaya yol açmaktadır. Kalorifer peteklerinin üzerine konulan suluklar, kaynatılan suyun oda içerisinde bir süre bekletilmesi veya odanın havalandırılması da içerideki havanın kurumasının önüne geçmektedir.

 

AYAKLARINIZI İHMAL ETMEYİN

Nemlendirme sıklığını artırmanın yanı sıra deriyi tahriş etmeden periyodik olarak topuklardaki ölü deriyi soymayı sağlayan dermatoloji uzmanının önerdiği ürünleri kullanmak fayda sağlamaktadır.

 

cilt nemlendirme

 

 

 

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak