Çillerden Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Çillerden Nasıl Kurtulabilirim

Güneş çıktıktan sonra daha da belirginleşen çiller özellikle bayanların kabusu haline geldi. Çiller için piyasa üzerinde birçok ürün vardır. Fakat insanların cilt yapılarına göre değişir. Kesin çili yok eder diyemeyiz. İnsandan insana farklılık gösterir. Bu yüzden kesin bir şey söylenemez. Fakat bazı tariflerin iyi geldiğini biliyoruz. Sizde deneyin belki size de yararı olabilir. Hem doğal olması sebebiyle hiçbir yan etkisi yoktur. Bir de bunu deneyin.

Çillerden Kurtulmanın Yolları

  • Bir bardak süt içerisine çilek veya salatalık küçük küçük doğranır. 1.5 saat kadar bekletildikten sonra ince süzme tülbentinin içerisine dökülür. Tülbentte kalan çilek veya salatalık posaları iyice sıkılır. Oluşan süt karışımı gün içerisinde 4-5 defa kadar yüze pamuk yardımı ile uygulanır. Bu işlemi 10-15 gün kadar düzenli olarak yaptığınızda yararını göreceksiniz.
  • Maydanoz köklerini kaynatın ve limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla sabah akşam yüzünüzü silin.
  • Yüzünüzü her gün limon suyu ile silebilirsiniz. Böylelikle çillerin yeniden oluşumunu engellemiş olursunuz. Fakat cilt tipiniz kuru ise mutlaka yarı yarıya sulandırınız.
  • Çillerden kurtulmanın bir diğer yolu da C vitamini tüketmektir. Çünkü C vitamini cildimizi güneşe karşı korur.
  • Karaturp suyu ile suyu karıştırın. Sabah akşam bu karışımla yüzünüzü silin.

Birçok tarif bulunmakta fakat sizin cilt tipinize hangisi daha iyi gelir bilemem. Bu doğal yöntemleri denemenizde yarar var.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak