Cilt Alt Tonunuzu Biliyor musunuz?

Her sezon için belirlenen renk trendlerini denemeden geçemiyoruz. Ve bu denemeler çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanıyor… Sevdiğimiz renkleri kullandığımızda istediğimiz görünüşü elde edemiyorsak bunun nedeni renkler ve tonları hakkındaki bilgi eksikliğimiz olabilir.

Burada en önemli konu, cilt alt tonumuzu bilmememizdir. Cilt alt tonumuzu ve hangi renklerin bize uygun olduğunu öğrenmeden önce renkler hakkında bilgi edinmek de şarttır.

RENKLER NEYİ ANLATIYOR?

Çoğumuzun da bildiği gibi 3 ana renk var: Sarı, mavi ve kırmızı. Bunların dışında gördüğünüz ve bildiğiniz tüm renkler ana renklerin karışımından oluşuyor. Bir diğer husus da renklerin sıcak ve soğuk tonlara ayrılmasıdır, aslında bu ayrım ana renkler üzerinden yapılıyor.

Sıcak renk tonu: Sarı ve kırmızı

Soğuk renk tonu: Mavi

Bu renkleri görünce kafamız karışabiliyor. Bunun nedeni de şu; çoğu renkler ana renklerin karışımından oluşuyor, mesela kırmızı ve mavi ya da mavi ve sarı… Peki bunlar hangi gruba dâhil oluyor?

Soğuk renklerin en belirgin özelliği karıştığı herhangi bir rengi soğuk tona dönüştürüyor olması. Kısacası herhangi bir renge az miktarda bile soğuk renk tonu eklerseniz elde edilen yeni ton yine soğuk renk tonu kategorisine giriyor.

Kafanızı daha fazla karıştırmadan ana konuya geçelim. Cilt alt tonu nedir? Nasıl belirlenir? Bize uygun renkler nelerdir?

CİLT ALT TONLARINI AYIRMAK…

3 farklı cilt alt tonu var, yani her insanın cilt alt tonunu bunlardan biri oluşturuyor: Sıcak (sarı), soğuk (mavi ve pembe) ve nötr.

SICAK CİLT ALT TONU

Cildimizdeki renk pigmentleri bizim hangi cilt alt tonuna sahip olduğumuzu belirliyor. Açık ama altın yansımalı bir ten renginiz varsa sıcak ton renginiz olduğunu gösteriyor. Genellikle renk tonları ile bilinen yanlış; esmer ten rengini sıcak, beyaz ten rengini soğuk alt ton olarak algılanmasıdır. Cilt alt tonlarınız ile ten renginiz tam tersi işliyor bazen. Çoğu zaman esmer ten rengi olan biri soğuk alt tonuna sahiptir. Size en çok yakışan renkler şüphesiz sıcak tonda olan krem, karamel, kızıl kahve, güneş sarısı ve mercanlardır. Makyaj kısmında bronz, bal rengi gibi fondötenler deneyin. Aynı zamanda badem, portakal ve şeftali renklerinde allıklar kullanmaya çalışın. Sizi boğabilecek pembe ve tonlarından olan rujlardan olabildiğince uzak durun.

SOĞUK ALT TONU

Ciltte mavi ve pembe renk pigmentleri soğuk alt tonu belirliyor. Soğuk alt tonu olanlar genelde koyu kahve, yeşil, mavi ve gri göz renklerine sahip olur. Makyaj, kıyafet ve saç rengi seçimlerinde soğuk mavi tonları, pembeler ve turkuazlar kullanabilirler.

NÖTR ALT TONU

En nadir bulunan cilt alt tonlarındandır. Bu cilt tonuna sahipseniz eğer çok şanslı olduğunuzu unutmayın. Çünkü sevdiğiniz renkleri tonu fark etmeden kullanabilirsiniz. Sıcak ve soğuk renk tonları size yakışıyor, ama dikkat etmeniz gereken husus, renk karmaşası yaratmadan birbirine uyumlu en fazla 3 renk aynı zamanda kullanmanız.

Cilt alt tonların ne olduğunu öğrendik ama hangi tona sahip olduğumuzu nasıl bileceğiz?

Bunu bilmek için çok farklı yöntemler var. Ama en kolay yöntemlerden biri damar renginize bakmanız… Bilek kısmında belirgin damarlarınızın rengi eğer yeşil ise sıcak, mavi ise soğuk ve ikisi karışık ise nötr cilt alt tonunuz olduğunu gösteriyor. Diğer yöntemlerden biri de gümüş ve altın renkli takıları deneyerek cilt tonunuzu öğrenebilirsiniz.

Şunu unutmayın, her rengin size yakışması için yapmanız gereken sadece cilt alt tonunuza uygun o rengin farklı tonunu kullanmak. Mesela soğuk cilt tonunuz varsa ve kırmızıyı seviyorsanız soğukluk oranı fazla olan bir kırmızı tonunu tercih edebilirsiniz.

Hayatınızda mutluluk, sağlık ve huzurdan oluşan gökkuşağının eksik olmaması dileğiyle….

Anusha Zubairy

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak