Cilt Tipine Göre Güneşten Korunma Yolları

Cilt Tipine Göre Güneşten Korunma Yöntemleri

Güneşten korunurken cilt tipinizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu yüzden hangi cilt tipi nasıl korunmalı buyurun inceleyelim.

Sarışın ve Kızıllar Güneşten Nasıl Korunmalı?

Cilt renk tonları beyaz veya pembe tonlarında olan sarışınlar ve kızıllar genel olarak güneşte hemen bronzlaşmıyorlar. Böyle cilt tiplerinde korumasız olunduğunda yanıklara yol açıyor ve bu da cilt kanseri riskini arttırıyor. Bu cilt tipleri genelde kuru ve hassas oluyorlar. Bu yüzden vücut için losyon formları kullanmaları, yüzleri için de krem yapıdaki koruyucuları kullanmaları gerekiyor. Losyon formlar daha sıvı kıvamda olduğu için vücuda daha çabuk uygulanıyor ve gözeneklerin tıkanmasını önlüyor.

Kumrallar Güneşten Nasıl Korunmalı?

Kumral cilt tiplere sarışınlara nazaran daha güçlü olsa da yine de güneşe karşı duyarlıdırlar. Hafif bronzlaşma oluşabilir fakat uzun süre güneşe maruz kalındığında yanıklar meydana gelir. Bu yüzden SPF 30 ürünlerini kullanmaları onlar için yeterli olacaktır. Ayrıca romatizma, doğum kontrol hapları ve antibiyotik gibi güneşe karşı hassaslaştıracak ilaçlar kullanıyorlarsa daha da dikkatli olmaları gerekmektedir.

Esmerler Güneşten Nasıl Korunmalı?

Esmer cilt tiplerinde SPF 15 civarı ürünler yeterli olacaktır. Fakat esmerlerin cilt tipleri ne kadar koyu olursa olsun diğer cilt tiplerinde olduğu gibi özellikle öğle saatlerinde güneşe maruz kalmamaları gerekmektedir. Eğer cilt tipleri yağlı ise sprey ve losyon formdaki koruyucuları kuru ise krem formdaki koyucuları tercih etmelidirler. Su bazlı ürünleri tercih ederek hem cilt gözenekleri tıkanmamış olur hem de uygulaması kolaylaşır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak