Çocuklarınızın Cihazlarında Ebeveyn Kontrolü Kaç Yaşında Başlamalı?

Çocuklarımız sosyal medya ile beraber hayatlarında hiç görmedikleri insanlarla hızlıca iletişim kurabiliyorlar. Bu durum çok tehlikeli. Peki, çocuklarımızı bu bilinmezlikten nasıl kurtarabiliriz? İşte cevabı…

 

Çocuklarımızın Cihazlarında Ebeveyn Kontrolünü Kullanmamız Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Çocuklarınız bazen kendi odalarına gizlice bir cihaz sokarlar ya da cihazla ne kadar süre zaman geçirdikleri konusunda yalan söylerler. Bu davranışları gözlemlemeye başladığınız an ebeveyn kontrolünü çocuklarınızın cihazlarına eşleştirmeli güvende olduklarını görmelisiniz.
  • Çocuğunuz, sanal dünyaya daha fazla odaklanarak aile sorumluluklarını ve okul ödevlerini görmezden gelmeye başlarsa ebeveyn kontrolünü onların cihazlarınıza yerleştirin.
  • Çocuğunuz giderek daha fazla telefon veya tablet kullanıyorsa ve bu davranış aile dinamiğini değiştiriyorsa, ekran başında kalma süresi sınırlarını belirlemenin zamanı gelmiş olabilir.
  • Çocuklarınızın tarayıcı geçmişinde, yaşa uygun olmayan web sitelerine eriştiği ortaya çıkarsa kontrol etmeniz çok önemli.
  • Çocuğunuz, kendisini aileden uzaklaşır ve cihazda uygunsuz anlık mesajlaşma uygulamaları bulursanız ebeveyn kontrolünden geçirin deriz.
  • Çocuğunuz tükenme belirtileri gösterir ve okul çalışmalarına, ev işlerine veya diğer etkinliklere odaklanamaz ise cihazlarından onu kontrol ederek onu neyin mutsuz ettiğini öğrenebilirsiniz.
İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın