Dekorasyon Trendi: Shabby Chic

Dekorasyonda bilinen klasik tarzların aksine son zamanlarda farklı akımların da ön plana çıktığını görüyoruz. İşte o akımlardan birisi: ‘Shabby Chic’.

Lüks, nostalji ve konfor

Shabby Chic tarzı dekorasyonun temel noktalarını tanımlarken üç kelime yeterli olacaktır: romantik, lüks ve sıcak bir dekorasyon. Hem şık hem de konforlu ve sıcacık bir tarz olan bu tarz en kısa tanımı ile lüksün ve rahatlığın mükemmel bir kombinasyonudur.

Renkler

Shabby Chic tarzı dekorasyonun en önemli adımlarından birisi renk seçimidir. Seçilen renkler ise kesinlikle pastel tonlardan oluşmalıdır. Nane yeşili, bej, beyaz, krem rengi tonları, gülkurusu, hardal sarısı, pembe, turkuaz gibi renkler Shabby Chic tarzında en çok kullanılan renklerdir.

Ahşap mobilyalar

Shabby Chic tarzı dekorasyon demek eski mobilyaların yorumlanması demek. Bu sebeple ahşap mobilyalar, eski dolaplar, ahşap sandalyeler, masalar ve kanepeler Shabby Chic tarzı dekorasyon için birer hazine diyebiliriz.

Dantel geri döndü!

Annelerimizin, anneannelerimizin evinde gördüğümüz o danteller, Shabby Chic tarzı dekorasyonun olmazsa olmazı!

Hasır parçalar

Shabby Chic tarzını en iyi yansıtan aksesuarlardan birisi hasır sepetler ve çuval bezinden yapılan aksesuarlardır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak