DENİM’in Tesettürü

Manevi değerlerin modern dokunuşlarla korunduğu tesettür giyimde, “denim fırtınası” hiç dinmeyeceğe benziyor. Her mevsimin havasına adaptasyonda başarılar gösteren birbirinden şık denim giyim ürünleri, tesettürlü bayanların gözdesi olmayı hak ediyor. Spor ya da klasik tarzların her birini sahiplenen denim, modern tarzıyla ürünleri kuşatmada… Denim; her ne kadar  günlük kıyafetlerde kullanımı ile ön planda olsa da, modernitenin bürokrasiden arınmaya çabaladığı bu günlerde, kendini tüm alanlarda kabul çabasında. Salaş tarzlarıyla trendlere sıkı sıkı tutunurken, püsküllü modelleriyle de denim, tesettürlü bayanların özgürlük mesajını iletiyor.


Tesettürde denim, en çok tunik modelleri ile rağbet görmekte. Denimin dokumatik özelliği ile tunikler, her çeşit pantolonun üzerinden elini eteğini geri çekmiyor.  Özellikle bu senenin trend ürünü skin pantolonlar, denim tuniklerin modern tarzını desteklemekte. Danteller, püsküller, işlemeler, baskılar denim tuniklerin birbirinden farklılaşmasını sağlayan detaylardan. Denim tuniklerin, gardolalarımızın en el altındaki askılarda bulunmasının nedeni; katıldığımız sosyal ortamlarda rahatlık sağlamasının yanında, her mevsim kullanılmaya müsaitliği.
Boydan-Fermuarli-Kot-Trenckot-resim-2828

Denim trençkotlar

Denim trençkotlar ise, tesettürlü bayanların serinliklerde sıklıkla tercih ettiği ürünler. Fermuar ya da düğme detaylarıyla bile yaşadığı farklılığı göstermeyi beceren denim trençkotlar, kollarındaki ve  boylarındaki hafif değişimleri bile modellerinde fark ettirir. Kapüşonlu trençkotların yaygın tercih edildiği gözlense de, dik yakalı ve şal yakalı modellerle de tesettürlü bayanların ilgisine mazhar. Cep detayları gibi deri materyaller de denimlerde tarz katan modern dokunuşlardan. İstediğiniz renk şal, ayakkabı ve çanta ile tamamlayabileceğiniz trençkot kombininiz, tarzınızı inanarak sahiplenir.

Sportif zerafetin temsilcisi olarak görülen denim elbiseler, tesettürlü bayanlara modernize hayatların vazgeçilmez konfor ihtiyacını karşılıyor. Kesimlerindeki rahatlık ve sadelikle, ister kombinli isterseniz kombinsiz, istediğiniz renk, doku ve tarzda bir şal ve bir ayakkabıya kanaat getiriyor. Slopetleriyle, askılılarıyla, bol kesimlileriyle, belden oturmalı ve kemerli detaylarla her sezon neşesini koruyan maxi modeller, tesettür giyime denim çeşitliliğini doyasıya yaşatıyor. Fırfır detaylarının eteklerini hareketlendirdiği denim elbiselerin, volanlı kol kesimleriyle de tercih edildiği gözlenmekte. Sezonun, “denim söküğü” modasını elbiselerde görmesek de, eteklerindeki orjinal denim püskülleri ile özgür trendleri takipte.

Özellikle, tesettürlü genç kızların üstlerinden eksik olmayan denim yelekler, uzun boylu kullanımı ile tesettür koleksiyonlarının içinde kendine ön sıralardan yer kapıyor. Her tarzıyla sırtları sıvazlayan uzun denim yelekler, modellerinde sahip oldukları detaylara göre ise oldukça seçici. Spor tarzıyla asilik gösterip klasik kombinlere katılmayı reddederken, sade kesimli denim yelekler ise, son derece uyumlu katılımlar gerçekleştiriyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak