Her Derde Deva Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda hem rutin güzellik bakımlarında hem de şifa arayanların radarında olan ve faydaları saymakla bitmeyen kantaron yağının adını sıkça duymaya başladık. Doğadan gelen şifanın en iyi şifa olduğunu bilenlerin kullandığı bitkilerden birisi olan kantaron bitkisi ister çay gibi demlenerek tüketilebiliyor, istenirse de hazır tablet ya da kapsül olarak içilebiliyor.

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Kantaron yağının faydaları arasında bilinen en güçlü faydalarından birisi kanama durdurucu özelliğidir. Özellikle açık yaralar ve kesikler üzerinde etkili olan kantaron yağı, bazı cilt hastalıklarını tedavi edici bir özelliğe de sahiptir.
  • Sakinleştirici etkisi ile de bilinen kantaron, düşük ya da orta şiddette depresyon yaşayan kişilerde etkilidir. Hatta son zamanlarda kantaron çayı; alkol, sigara, nikotin ve kafein bağımlılıklarının tedavisinde bile kullanılmaya başlanmıştır.
  • Kantaron bitkisinin bilinen en güçlü özelliklerinden birisi de antiviral ve antibakteriyel özellikleridir. Bu özelliği sayesinde kantaron bitkisi virüslerden ve bakterilerden kaynaklı pek çok rahatsızlığı iyileştirici rol oynar.  Kantaron ishal rahatsızlığını önlemede de kullanılır.
  • Özellikle sıcak havalarda yaşanan en büyük sorunlardan birisi olan pişik problemine de iyi gelen kantaron yağı, cildi ölü derilerden arındırarak ciltteki deformasyonları onarır.
  • Kantaron yağı, eklem sistemi rahatsızlıkları ve başta romatizma olmak üzere kas ağrılarını da dindiren bir özelliğe sahiptir. Özellikle kantaron yağına kekik ve ardıç yağı da karıştırılarak oluşturulan masaj yağı vücuda ağrı kesici etkisi yapacaktır.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın