Dev Marka Kürk Kullanımını Bırakıyor!

Çevre bilimcileri ve hayvan hakları aktivistlerinin yıllarca süren protesto ve kampanyaları, gerçek kürk kullanma noktasında büyük moda markalarını değişime sevk etti.

Dünyada yankı uyandıran pek çok protesto ve eylemden sonra Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani ve Gucci gibi ünlü markalar; hayvan haklarını korumak için kürk kullanmayacaklarını ve çevreye duyarlı üretim dönemini başlatacaklarını duyurmuştu. Kürk kullanımı ile ilgili yeni bir haber de moda devi Michael kors ve bünyesinde bulunan Jimmy Choo’dan geldi.

Sürekli hayvan hakları aktivistleri tarafından hedef alınan Michael Kors şu anda üretimde olan kürk ürünlerinin Aralık 2018’e kadar kullanımdan kaldırılacağını ve gelecek koleksiyonlarında kaliteli hammaddelerden üretilen suni kürkleri sunacağını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Jimmy Choo markasını bünyesine katan Michael Kors CEO’su John D. İdol, markanın hayvansal olmayan kürkü kullanarak lüks bir estetik yaratma imkânının olması ve bu adımın marka için yeni bir dönem başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Markalar tarafından başlatılan kürksüz dönem programları hayvanseverler tarafından memnuniyetle karşılanırken, bizler de bundan sonra kürk kullanımını bırakacak markaları merakla bekliyoruz!

Anusha Zubairy

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak