Doğal Limon Kürü İle İstenmeyen Tüylerden Kurtulun

İstenmeyen Tüyler İçin Doğal Limon Kürü

İstenmeyen tüyler kadınlar için ciddi bir sorundur. Kadınların tüylerinden kurtulabilmek için doğal ve doğal olmayan çeşitli yöntemlere başvurabilir. Ağda, epilasyon ve lazer gibi doğal olmayan yöntemler olabileceği gibi doğal ve zararsız yöntemlerle de bu sorunlara çözüm bulunabilir. Doğal yöntemler arasında sayılan limon kürü de istenmeyen tüyler için uygulanabilir. Aysha okurları için limon kürünü araştırarak derledik.

Vücudun bazı bölgelerinde çeşitli nedenlerden dolayı olduğundan fazla tüylenmeler meydana gelebilir. Stres, menopoz, kullanılan ilaçlar, hormonal değişikliklerden dolayı aşırı tüylenme meydana gelebileceği gibi kalıtsal nedenlerden dolayı da aşırı tüylenme meydana gelebilir. İstenmeyen tüyleri ortadan kaldırabilmek için ağda, epilasyon ve lazer yöntemler ile vücutta çeşitli deformasyonlar oluşabilir. Doğal bir yöntem olan limon kürü ile oldukça basit bir şekilde tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Ancak bu kürde dikkat etmeniz gereken en önemli etken düzenli kullanımdır. Düzenli kullanıldığı takdirde istenilen pürüzsüzlüğe kavuşulabilirsiniz.

doğal limon kürü ile istenmeyen tüylere son
doğal limon kürü ile istenmeyen tüylere son

Limon Kürü Nasıl Kullanılır?

Malzemeler;

  • 1 adet limonun suyu
  • 1,5-2 çay kaşığı kadar tuz

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1 adet limonun suyunu sıkarak içerisine 1,5-2 çay kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. Ardından tüylerinizi aldığınız bölgeye uygulayarak köklerine nüfuz etmesini sağlayın. 2-3 saat bu karışımı cildinizde beklettikten sonra bu işlemi tüyleriniz yeniden çıkmaya başlayana kadar uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım halinde tüylerinizde azalmaya başladığını görebilirsiniz.

Karışımın ardından cildinizde kaşınma ve yanma olabilir. Bu aşamada endişelenmenize gerek yok ancak kaşıntı, kızarıklık ve yanma çok ciddi boyutlarda ise kürü hemen cildinizden temizleyin.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak