Dondurulmuş Gıdalar Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Gündelik yaşam ve iş hayatının giderek artan temposu; mutfakta geçirilen sürenin azalmasına neden oluyor. Bu durum ise dondurulmuş gıdalara yönelik talebin artmasını beraberinde getiriyor. Ancak birçok bilgi kirliliği tüketiciler nezdinde dondurulmuş gıdalara karşı bir mesafe oluşturuyor.

Tüketicilerin, dondurulmuş gıda ürünlerine yönelik bilinç ve farkındalık düzeyini artıracak öneriler ise şu şekilde:

Dondurulmuş gıdalar besin değerlerini korur mu korumaz mı?

Dondurulmuş gıdalar ile ilgili yanlışlardan en yaygın olanı, dondurulmuş gıdaların taze gıdalara oranla besin değerini kaybettiğidir. Ancak IQF – Individually Quick Freezing (Bireysel Hızlı Dondurulma) teknolojisi sayesinde, gıdalar -40 derecede dakikalar içerisinde dondurulur. Yüksek teknoloji ile dondurulan bu gıdaların hücre zarının çatlaması engellendiği için uzun süre boyunca besin değerleri ilk günkü gibi korunur.

Ev tipi dondurucularda yapılan dondurma işlemi yeterli midir değil midir?

Pazardan alınan sebze ve meyveler, 48-72 saatte tazeliklerini ve besin değerlerini yitirirler. Evde yapılan haşlama ısısını ve süresini kontrol etmek ise mümkün değildir. Ev tipi dondurucularda en düşük sıcaklık -20 derecedir. Statik donma işleminin uzun sürmesi nedeniyle besin değerini yitiren sebzelerin fiziksel kalitesi ve lezzeti de olumsuz etkilenir. Bu sebeple en gelişmiş yöntemlerle dondurulan Feast ürünleri gıdaların doğal lezzetini, rengini ve besin değerlerini korur.

Dondurulmuş sebze ve meyveler ilave koruyucular içerir mi içermez mi?

Besinleri saklamak için insanoğlunun en eski ve kullanışlı yöntemi besinleri dondurmaktır. Dondurulmuş gıdalar üzerinde uygulanan doğru teknikler ile ürünlerin kısa bir süre içerisinde dondurulması, herhangi bir ilave koruyucu kullanmayı gerektirmemektedir. Tarladan toplandığı gibi en kısa sürede fabrikaya ulaştırılan ürünler, yıkanıp ayıklanır, en son teknoloji ile dondurulur ve paketlenir.

Dondurulmuş gıdalar taze gıdalar kadar lezzetli midir değil midir?

Bir diğer yaygın inanışa göre dondurulmuş gıdalar, taze gıdalar kadar lezzetli değildir. Ancak bu düşünce oldukça yanlıştır. Dondurulmuş gıdalarda herhangi bir lezzet kaybı söz konusu değildir. Feast Gıda tohumdan sofraya, üretimin her aşamasını titizlikle yöneterek ve toprağın gücüne inanarak en lezzetli ürünleri tüketicilerle buluşturur.

Dondurulmuş sebze ve meyveler sağlıklı mıdır değil midir?

Dondurulmuş sebze ve meyveler kontrollü tarımla, mevsiminde yetiştirilir ve en doğru zamanda hasat edilir.  Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermeden ve tüm kontroller yapılarak süreç ilerletilir. Hasat edildikten çok kısa bir süre sonra fabrikaya ulaşıp dondurulduğu için besin değerini korur ve uzun raf ömrüyle birçok avantaj sağlar.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak