Dubai Modest Fashion Week Körfez Ülkelerinde Yeni Bir Sayfa Açtı!

İstanbul Modest Fashion Week ve London Modest Fashion Week etkinliklerinin ardından Dubai Modest Fashion Week dünyanın en büyük muhafazakar moda hareketlerinden birine dikkatleri çekmek için muhafazakar modanın global isimlerini, ödüllü tasarımcıları, sektör liderlerini ve birçok ünlü simayı Burj Khalifa ışıltısında ağırladı.

Dünyaca ünlü süpermodel Halima Aden’in katılımı ile gerçekleştirilen nefes kesici açılış şovunun ardından Sheika Hend Faisal Al Qassimi’den abayanın evrimiyle ilgili unutulmaz bir konuşma yapmasıyla Dubai Modest Fashion Week (DMFW) dün gece hafızalara kazınan etkileyici bir kapanış gerçekleştirdi.

8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve iki gün süren etkinlik 20 ülkeden katılan tasarımcılar ile 40 moda şovu, 50 marka standı, interaktif atölye çalışmaları ve söyleşiler, moda ve sanat sergileri ile 100’ü aşkın ünlü ve influencer ile Dubai’nin yıldızı Burj Park Downtown Dubai’de muhafazakar modanın son trendlerini sergiledi.

Orta Doğu’da milyar dolarlık muhafazakar moda perakende sektörünün merkezi haline gelen Dubai, H.H. Sheikha Azza Bint Rashid Al Nuaimi, Dr. Mouza Obaid Ghubash, Diana Haddad ve organizatörler – Modest Fashion Weeks kurucuları Franka Soeria ve Özlem Şahin (Think Fashion) ve Arif Ebrahim (Red Connect) resmi olarak etkinliğin açılışını gerçekleştirdi.

 

HALİMA ADEN VE TÜRK TASARIMCILAR…

Birinci gün dünyaca ünlü ilk süper model Halima Aden Modanisa Açılış Defilesi’nde Raşit Bağzıbağlı ve Muslima Wear ile yürüdü, Burj Khalifa manzarasında açık hava defilesi ile herkesi büyüledi Aden’in hayranları Vogue Arabia gibi global moda dergilerinin kapaklarını süsleyen star ışıltısını birebir izleme şansını yakaladılar.

Moda severlere dünyanın dört bir yanından sevdikleri moda bloggerlarıyla ve ünlü isimlerle tanışma fırsatı sunuldu. Kırmızı halıda sosyal medya ikonu Dina Torkia, muhafazakar modanın yüzü Mariah Idrissi ve ünlü influencerlar Isra Chaker, Leena Asad, Haifa Beseisso, Melanie Elturk, Rumena Begum, Nabiilabee, Habiba da Silva, Sebinaah, Eslimah, Saufeeya Goodson and Safiyah El of Modestroute, Manal Rostom, Soha MT, Marwa Hassan ve çok daha fazlası etknilkte yerini aldılar!

Ziyaretçiler DMFW Talk show çadırında Sheikha Hend Faisal Al Qassemi’nin “Abayanın Evrimi” konulu konuşmasını dinlediler.  Soru cevap kısmında ise  College of Fashion & Design Dubai’den Dr. Monica Gallant’ın moderatörlüğü ile gerçekleştirildi, abayaların global muhafazakar moda trendlerindeki rolü tartışıldı. Rewaq Ousha Bint Hussein Cultural Center’ın yönetim kurulu başkanı H.E Dr. Mouza Obaid Ghubash ile devam etti.

Organizasyonun en ilgi çeken başlıklarından birisi ise muhafazakar modanın en ünlü süper model ve kapak yıldızı Halima Aden, Dina Torkio, Nike baş örtü koleksiyonun reklam yüzü Manal Rostom, Haifa Beseisso ve Muna Jama’nın “Nike’dan Vogue Kapağına” ile muhafazakar moda hareketinin gücünü ve marka temsilinin önemi konusunda bu önemli kadınların söyleyeceklerini duymak için çadıra akın etti.

Muhafazakar modanın en önemli isimlerinden bazıları cuma akşamı Wardah Beauty Fashion Talk’ta güzellik ve stilin ayrılamaz ilişkisini tartıştı. Minimalist muhafazakar markası Dulce By Safiya’dan Safiya Abdallah tarafından yönetilen tartışmada Zaskia Sungkar, Norma Houri, ETU, Ria Miranda katılım sağladı ve Wardah Beauty’nin özel temsili hikayeleri, içgörüleri ve güzellik önerilerine yer verildi.

İkinci gün, dopdolu bir programla başladı. Modanisa tasarımcılarından Selma Sarı, Kanadalı genç muhafazakar giyim markası Yours Truly, Huw Roman Tokyo ve ABD’nin favori markalarından Fllumae, hazır giyim markası Aere şovlarını muhafazakar modanın en önemli isimlerinden Anotah’ın harika şovu takip etti.

Gün ortasına yaklaşırken The Modist’ten Dima Ayad’ın, sektör uzmanlarının ve Think Fashion kurucularının yer aldığı jüri, aralarında Bahar Acahan (Avustralya), Ilham A.Ismail (Avustralya) ve Araida (Rusya)’nın yer aldığı Genç Yetenek Tasarım Yarışması’nın kazananlarını kutlamak için bir araya geldi.

Lüks çanta tasarımcısı Doris Dorothea’nın deri çantaları ile unutulmaz defilesinde bloggerlar ve sektörün önemli isimleri podyumda kendi stilleriyle yer aldı. İngiltere’nin sevilen ismi Rumena Begum, Mısır’ın gözde influencerlarından Marwa Hassan, Almanya’nın lider tasarımcılarından Meriem Ledbiri gibi muhafazakar modanın önemli isimler podyumda yürüdü.

Kişisel etkilerin endüstriyi değiştirmek için nasıl kullanılabileceğini, moda ve aktivizm arasındaki ilişkiyi ve sahip olunan platformun iyilik için nasıl kullanılabileceğini konu alan tartışma Kuveyt’li medya yıldızı Sandi Ismail’in moderatörlüğünde Isra Chaker, Nourhan Kandil, Passant Saleh ve Ines Sebiane’nin katılımı ile DMFW Talkshow Çadırı’nda gerçekleştirildi.

Moda sektörünün en eski sorularından birisi olan “Markanız için doğru yatırımcıyı nasıl seçebilirisiniz?” sorusunu Kerim Türe (Modanisa) Rabia Z. ve Dilyara Sadriyeva cevapladı, muhafazakar moda rüyanızı nasıl  bir imparatorluğa çevirebilirsiniz sorusu tartışıldı!

Etkinlik DMFW makyaj sponsoru Wardah Beauty ve Dulce by Safiya’dan Safiya Abdallah ve Zaskia Sungkar, Norma Hauri, Ria Miranda ve ETU gibi tanınmış tasarımcılar tarafından gerçekleştirilen özel şov ile devam etti. Muhafazakar modanın son trendleri ve Güneydoğu Asya’nın bir numaralı güzellik markasından makyaj önerileri ile ikinci gün şovu moda ve güzelliğin nasıl bir araya getirileceği konusunda bir eğitim niteliğindeydi.

Müzik hayranları, sanatçı ve dünyaca ünlü müzisyen Hisham El Hac’ın en popüler hitlerini seslendirerek kitleye yaptığı bir sürpriz ile etkinliğe imzasını attı ve Dubai Modest Fashion Week’e görkemli bir son yaşattı.  Ajmal perfumes Annah Hariri, Miss Ayshe ve Sumaya & SSS’i sundu. Hafta sonu göz dolduran haute couture şovla sonlandırıldı Türkiye’den Hilal Oguzkan’ın , Ürdün’den Zeina Ali ve Hindistan’dan Murcyleen Peerzada – Bollywood yıldızı Gauahar Khan tarafından katıldı.

DMFW ortaklarından Think Fashion kurucu ortağı Franka Soeria “Dubai Modest Fashion Week’in başarısından çok memnunuz. Bu hafta sonu muhafazakar moda sektörünün en önemli isimlerinin bazılarını bu yenilikçi şehirde ağırladık. Katılıma olan ilginin yoğunluğu, körfez ülkeri arasında Dubai’nin muhafazakar modanın merkezi olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

DMFW ortaklarından Think Fashion kurucu ortağı Özlem Şahin şunları ekledi: “Dubai Modest Fashion Week ile hedefimiz global ve lokal moda yeteneklerini, tasarımcı ve markaları tanıtmak, ülkeler arasında iş birliklerini moda odağında geliştirmek ve muhafazakar modanın ortak trendlerini belirlemek. Geçen iki gün şüphesiz hızla büyüyen muhafazakar moda sektörünün önemini ve çeşitliliğini gözler önüne serdi ve sahip olduğu etkiyi sağlamlaştırdı.”

Arif Ebrahim, Red Connect kurucusu – DMFW organizasyon partneri “İlk DMFW’nin başarısının ardından Modest Fashion Week’i Dubai’de tekrarlamak ve gelecek sene daha büyük ve daha iyi yapmak için sabırsızlanıyoruz. Bu alanı iyi izleyin çünkü Modest Fashion Week’i dünyanın dört bir yanındaki dinamik yerlere taşımak istiyoruz!”

www.dubaimodestfashionweek.com

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak