Dubai Modest Fashion Week Moda Dünyasına Damgasını Vurdu!

İstanbul Modest Fashion Week ve London Modest Fashion Week etkinliklerinin ardından Dubai Modest Fashion Week, dünyanın en büyük muhafazakar moda hareketlerinden birine dikkatleri çekmek için muhafazakar modanın global isimlerini, ödüllü tasarımcıları, sektör liderlerini ve birçok ünlü simayı Burj Khalifa ışıltısında ağırladı.

 

8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve iki gün süren etkinlik 20 ülkeden katılan tasarımcılar ile 40 moda şovu, 50 marka standı, interaktif atölye çalışmaları ve söyleşiler, moda ve sanat sergileri ile 100’ü aşkın ünlü ve influencer ile Dubai’nin yıldızı Burj Park Downtown Dubai’de muhafazakar modanın son trendlerini sergiledi.

 

Hedefi tüm dünyada inançlarına uygun giyinmek isteyen kadınlara en çok ve en şık seçenek sunmak olan  Modanisa.com, Dubai Modest Fashion Week açılış şovunu dünyaca ünlü tesettürlü top model Halima Aden’in giydiği Raşit Bağzıbağlı koleksiyonundan özel bir parçayla yaptı. Art arda sunulan moda şovlarıylaTürk moda rüzgarlarının estiği Dubai Modest Fashion Week’te, muhafazakar giyim tarzının stil ikonu Müslima Wear’ın Desert Rose ve Silk Way temalı koleksiyonu, muhafazakar moda sektörüne tasarımlarıyla yön veren Selma Sarı’nın iyiliğin kötülüğü, ışığın karanlığı yendiği gün olarak inanılan Diwali Işık Festivali’nden ilham alarak hazırladığı koleksiyonları izleyenleri büyüledi.

 

RAŞİT BAĞZIBAĞLI, MUHAFAZAKAR GİYİM KOLEKSİYONUNU HALİMA ADEN İLE TANITTI!

Sektöre yön veren modacı Raşit Bağzıbağlı, Modanisa’ya özel tasarladığı ilk muhafazakar koleksiyonunu ‘’Dubai Modest Fashion Week’’te modaseverlerin beğenisine sundu. Bağzıbağlı’nın çoğunlukla abiye parçalardan oluşan koleksiyonu, Raşit Bağzıbağlı markasının DNA’sını oluşturan couture parçalardan ilham alınarak tasarlandı. Sade şıklıkla muhafazakar giyim tarzını tercih eden kadınların genç, sofistike ve modern görünmesi için her bir parça üzerinde özenle çalışıldı. Kırmızı, pudra, bej, mor, siyah ve beyaz renkler, şifon, brokar, özel minimal işlemeli kaliteli kumaşların yer aldığı koleksiyondan sadece 15 parçanın tanıtımı ‘’Dubai Modest Fashion Week’’te dünyaca ünlü tesettürlü top model Halima Aden’in açılış şovuyla başladı. Ünlü modacının Modanisa’ya özel hazırladığı koleksiyonun devamında birbiriyle kombin yapılabilecek etek ve bluzlar, elbiseler, sade şık pardesüler 2018 yılında sadece Türkiye değil dünyada çok konuşulacak gibi görünüyor.

KAPANIŞI SELMA SARI TASARIMIYLA TOP MODEL TÜLİN ŞAHİN YAPTI!

Dünyanın En İyi 50 Top Model’i arasında gösterilen, kısa süre önce Türkiye’nin ‘Küresel Vatandaş Elçisi’ ünvanı verilen Tülin Şahin, Modanisa Show’un kapanışını Selma Sarı’nın özel tasarımı swarovski taşlarla bezeli Hint ipeğinden hazırlanmış abiye bir kıyafetle yaptı. Muhafazakâr moda sektörüne tasarımlarıyla yön veren Selma sarı, koleksiyonunda swarovski taşlar ve incilerle harmanlanan saf ipek kumaşları yüksek el işçiliğiyle buluşturuyor. Mistik esintiler modern bir kimliğe taşınırken, ışık festivali hayalden gerçeğe dönüşüyor. Koleksiyon, beyaz software ve gümüş renklerde ağırlıklı tulumlardan oluşuyor.

 

MÜSLİMA WEAR KOLEKSİYONU İPEK YOLU’NDAN ESİNLENİLDİ

Müslima Wear’ın Dubai Modest Fashion Week için tasarladığı koleksiyon Desert Rose ve Silk Way temalı  13 looktan oluşuyor. Koleksiyon, Çin’den başlayarak Orta Asya topraklarından Kafkaslara, Türkiye ve Avrupa’ya kadar devam eden İpek Yolu’ndan esinlenerek hazırlandı.

 

MODANİSA, DÜNYACA ÜNLÜ MODA FENOMENLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ!

Daha önce İstanbul ve Londra Modest Fashion Week ile muhafazakar moda dünyasına öncülük eden Modanisa, 3.sünü gerçekleştirdiği ‘’Dubai Modest Fashion Week’’ organizasyonunda birçok giyim markası ve muhafazakar giyim/yaşam tarzlarıyla hayranlık uyandıran, sosyal medya fenomenleri Dina Tokio, Isra Chaker, Feeeeya’yı modaseverler ile bir araya getirdi. Dünyaca ünlü sosyal fenomenleriyle takipçilerini buluşturmak üzere düzenlenen özel söyleşilere katılmak üzere Avrupa ülkelerinden binlerce insan Modanisa söyleşi salonları önünde sıra oluşturdu.

 

İngiltere devlet televizyonlarında insanların alışık olmadığı tarzda konuşan, YouTube kanallarında başörtüsü bağlama videolarıyla milyonların dikkatini çeken, asıl baş örtüsünün büyük bir özgürlük olduğunu savunan, muhafazakar modanın özgür ve kişilik sahibi ismi dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni Dina Tokio,

tesettür giyim tarzı ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle hayranlık uyandıran, United Nations Relief ve Work Ajansının global elçisi, uluslar arası mülteci sorunlarının kampanya yaratıcısı ve mülteci hakları savunucusu Isra Chaker, Vogue Arap dergisine şık muhafazakar giyim tarzından dolayı haber olan Amerika doğumlu Feeeeya, etkinliğin en renkli ve ilgi çeken isimleri oldu.

 

 

TÜLİN ŞAHİN VE HALİMA ADEN’DEN DÜNYAYI KUCAKLAYAN MESAJ: ‘’Moda dünyası çeşitlilikte sınırsız olduğu gibi ayrımcı sınırları da yoktur.’’

Modanisa 2018 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını tanıtmak üzere Dubai Modest Fashıon Week’te aynı podyumu paylaşan dünyaca ünlü iki top model Tülin Şahin ve Halima Aden, etkinlik sonrası Avrupa ve Orta Doğu basınına modanın dünyayı kucaklaması ve ayrımcılık üzerine mesajı verdi! Etkinlik sonrası basınla bir araya gelen iki top model aynı noktada birleşip ‘’Moda dünyası çeşitlilikte sınırsız olduğu gibi ayrımcı sınırları da yoktur…’’ dedi.

 

Tülin Şahin, ‘’Moda dünyası birleşmiş milletler gibidir, girin bir defile kulisine her milletten insanı görebilirsiniz. Halima da ben de birçok din, ırk ve kültürün birlikte yaşandığı farklı ülkelerde doğup büyüdük. Ben insanları yaptıkları işlerden, giyim tarzlarından, dil ve dinlerinden dolayı sınıflandırmıyor, ayrıştırmıyorum. Dünyanın her yerinde benim için geçerli olan tek şey insanlıktır. Her ne gerekçeyle olursa olsun farklılıklara saygı duymayı ve birlikte yaşamayı bilmemiz gerekir. Bu nedenle dünyanın her yerinde ayrımcılığın yok olmasını diliyorum.’’ dedi.

 

Halima Aden ise ‘’Ben de Tülin Şahin’den farklı bakmıyorum; hiç kimseyi etiketlemiyor, yargılamıyorum. Moda dünyası tüm çeşitlilikleri kucaklayan bir sektör, Dubai’de ikimizin aynı etkinlikte birlikte podyumda olması bunun en basit örneği. Tülin Şahin gibi bir süper modelle aynı sahneyi paylaştığım için ayrıca onur duyuyorum.’’ dedi.

 

DUBAI MODEST FASHION WEEK KÖRFEZ ÜLKELERİNDE YENİ BİR SAYFA AÇTI!

Dubai Modest Fashion Week, dünyanın her yerinden muhafazakar moda profesyonellerini bir araya getiren önemli bir köprü görevi üstlenirken öte yandan Orta Doğu’nun milyarlarca dolarlık muhafazakar moda pazarına açılan büyük bir kapı konumunda. Orta Doğu ve körfezin en büyük pazarına sahip olan Dubai’deki olanaklar moda adına limitsiz fırsatlar yakalamak anlamına da geliyor. Potansiyel muhafazakar moda pazarının 2021 yılında 368 milyar olacağı ön görülüyor. Beş kıtaya etki eden dev etkinlik 22 ayrı moda şovu 100 farklı marka, seminerler, fotoğraf sergileri ve moda gösterilerinin yanı sıra muhafazakar moda tasarımcıları, moda ikonları, moda endüstrisinin en iyi tasarımcı ve uzmanları, en iyi markalar, en iyi yetenekler, influencerlar, bloggerlar, moda editörleri, moda dünyasından ünlü isimler ve muhafazakar modaseverlere ev sahipliği yaptı. Adını Modanisa ana sponsorluğunda muhafazakar moda tarihine yazdıran ‘’Dubai Modest Fashion Week”, dünyanın birçok ülkesinden tüketim ve alım gücü yüksek insanların katılımıyla Burj Khalifa Park’ta gerçekleşti.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak