Düğün Gününe Adım Adım

Kendinizi hiç olmadığı kadar özel hissedeceğiniz güne nasıl hazırlanırsınız? Evet düğün gününüzden bahsediyoruz.

Beyaz ve saf gelinliğin içinde nasıl görünmeyi hayal ediyorsunuz? İzleyeceğiniz yolun rotasını sizler için belirledik.

Göz alıcı olmak için girdiğiniz diyet sürecini kişisel bakımlar takip ediyor. Düğünden önce diş gibi hassas noktalara ne kadar vakit ayıracağını anlattık.

Yüzünüze en çok yakışacak olan makyaj tekniklerinden bahsettik. Tabii ki damat adaylarını da unutmadık. Onlar için de uzman görüşlerden faydalandık.

 

DÜĞÜNE ÇEYREK KALA ESTETİK VE IŞILTILI DOKUNUŞLAR

Düğün günü başrol oyuncusu olacak gelinin en güzel olmak istediği neşeli ve en anlamlı anların başında geliyor. Güzele ulaşma arzusu kimi zaman evlilik töreni öncesi gelin adaylarının özgüvenlerini sorgulamaya yöneltiyor. Kadınlarda, evliliğin her yaş grubu için geçerli bir kavram olduğunu dile getiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emre Hocaoğlu, yaş grubuna göre yapılabilecek estetiğin çeşitlilik göstereceğini belirtti.

20’li yaşlarda sadece dudak dolgusu yeterli olabilecekken, daha ileri dönemlerde küçük askı işlemleri, yağ enjeksiyonları, meme operasyonlarına varan geniş yelpazede işlemler yapılabilmektedir. Düğün töreni öncesi yapılacak  işlemin zamanlaması  da çeşitlilik gösterebilir. Örneğin dolgu işlemleri için törenden  3 gün öncesi yeterli olabilirken, meme protez ameliyatlarında 1 aylık bir süre  gerekli olacaktır. 

AMELİYATSIZ UYGULAMALAR  İLE ACISIZ GÜZELLİK

Düğün estetiği  işlemleri ameliyatlı ve ameliyatsız olarak 2 grupta toplanabilir. Genelde 18- 20’li yaşlarda en sık  yapılan işlemler dolgu ile dudak kalınlaştırma, cilt bakımı gibi ameliyat gerektirmeyen işlemlerdir.

Bu tür uygulamalar için evlilik töreninden 1 hafta öncesi yeterlidir. 30’lu yaşlarda ise daha çok ciltte güneş kaynaklı lekelenmeler, burundan dudağa inen mimik çizgilerinde derinleşmeler başlar.

Botox işlemi, mimik çizgilerinin derinleşmesini önlemeye ve özellikle kaş kuyruğunu kaldırmaya yardımcı olabilir. Etkileri, 7 gün sonra başladığından 1 hafta önce yapılması daha uygundur.

Diğer mimik çizgileri için dolgu işlemleri daha uygun olabilir. Ciltte kollajen dokunun azalmasına bağlı gevşeklik ve cildin eski rengini kaybetmesi durumunda mezoterapi ile cilde vitamin takviyesi yapılabilir. Dolgu uygulamasında sıkılaşma ve ışıltı kazandırmaya yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

 MEME ESTETİĞİNDE HIZLI TEDAVİ

Gelinlik çeşidine bağlı olarak özellikle dekolte ve göğüs bölgesini dert eden danışanlarda memenin küçük olması durumunda silikon protez ile meme büyütme ya da yağ enjeksiyonu ile meme büyütme operasyonları yapılabilir. Tam tersi gevşek cilt ve sarkmış meme durumlarında ise, meme küçültme ve dikleştirme ameliyatları yapılabilir. Zamanlama 1 ay öncesi olmalıdır.

GELİNLİKTE KUSURSUZ DURUŞU YAKALAYIN

Gelin adaylarında diğer bir problem de gelinlik içine sığma endişesidir. Bu tür inatçı yağlanma durumlarında bölgesel incelme için vücut şekillendirme operasyonları yapılabilmektedir.

Bu tür uygulamalardan liposuction ile şekillendirme ve sıkılaşmaya yardımcı olan ameliyatlar yapılabilir. Liposuction ameliyatı sonucunu görmek için en az 1 ay gerekmektedir. 

PÜRÜZSÜZ CİLT, GÖZ ALICI GELİN MAKYAJI

40’lı yaşlarda gelin adaylarında özellikle gözaltı çukurlaşmalar ve yanakta sarkma belirtileri olabilir. Bu durumda askı ile yanak ve şakak bölgesinin gerilmesi ve gözaltına yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Bu tür uygulama için 20 günlük toparlanma süreci gerekir. 45-50 li yaşlarda evlilik  planlayanlarda üst- alt göz kapağı estetiği düşünülebilir.

Doç. Dr. Emre Hocaoğlu

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

2018-19 SONBAHAR KIŞ GELİN MAKYAJI TRENDLERİ

2018 ‘in sonlarına yaklaştığımız şu günlerde kış gelini adayları için cesur ve feminen narin makyaj dokunuşlarının rüzgarı altında olacaklarını söyleyebiliriz.

Tüm dünyada makyaj akımı keskin çizgilerle ayrılırken bir grup doğallığın, diğer bir grup ise çok daha feminen ve çarpıcı oryantal dokunuşların tercihini yapmakta. Bu nedenle de 2018-2019 sonbahar kış gelinlerini kendi stilleri ile değerlendirebiliriz.

Tercihini çok daha doğal olarak tanımlayan gelinlerimiz klasik romantik gelin adayı olmaya bu sezonda da devam edecek, yine de inci parlaklığında tenler trend olacak. Ayrıca pembenin tonlarında allık ve farlar ile doğal makyaj dokunuşlarını çokça göreceğiz.

Tabii ki gelin makyajını taçlandıran sihirli dokunuş kirpik ve eyeliner yine trendler arasında. Bunun yanında göz pınarlarına uygulanan highlighter’lar  olmazsa olmazlar arasında.

Gelin makyajında biraz daha vurgu isteyen gelinlerimizi ise kırmızı ve soğuk mavinin tonları ile yapılacak makyajlar beklemekte. Ayrıca simler de yine makyaja destek olacak. Tüm bu uygulamaların sabitleyici makyaj spreyi ile daha da kalıcı olmasını sağlamayı ise ihmal etmemelisiniz.

 Tuğçe Dilaverler

Kryolan Ürün Müdürü/Makyaj Sanatçısı

 

MÜKEMMEL GÜLÜŞ, SAĞLIKLI DİŞLER

Mükemmel bir gülüş her gelin ve damat adayının düğün gününde ihtiyaç duyabileceği en özel ihtiyaçlardan biri.

Yıllar sonra bile bakacağınız en özel gün fotoğraflarınızda elbette kendinize olan güveninizi arttıracak dişlere sahip olmalısınız. Bunun için öncelikli olarak Prep-Less Porselen Lamina adını verdiğimiz uygulama yapılabilir.

Kısaca; tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemi gerçekleştirilir.

Prep-less Porselen Lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekir, bu yapılan aşındırma oranı dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlenir.

Bu yöntemde hazırlanan dişlerin ölçüsünü aldıktan sonra laboratuarda özel olarak belirlenen formda mumdan dişler hazırlanır. Bu dişler  hastanın ağzında tek tek denenir ve nasıl durduğu gösterilir.

Prova için hazırlanmış mumdan dişler hastanın ve doktorun ortak onayından sonra, onaylanan formun aynısının porselen hali yapılır.

Bu yöntem sayesinde mum üzerinde hastanın ya da hekimin arzu ettiği değişiklikler yapılır ve porselen istenen haline gelmiş, mükemmel gülüş yakalanmış olur.

Tedavinin laboratuar aşamasının yaklaşık 7-10 gün olduğunu, ancak dudakların yeni görünüme uyum sağlamasının 3 – 4 haftayı bulabileceğini unutmayın. Bu sebeple düğün veya özel günler öncesi zamanınızı iyi ayarlamalısınız.

 Çağdaş Kışlaoğlu

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı

FAZLA KİLOLARA ELVEDA!

Gelinliğin içerisinde mükemmel görünmelisiniz ancak tek bir problem var; o da son birkaç kilo… İnternette gördüğünüz 3 günde 5 kilo verdiren diyetleri denemenize gerek yok elbette. Doğru düzenlenmiş bir beslenme programı ile bu problemi çözmeniz mümkün.

Bunun için mümkünse bir beslenme uzmanından yardım alabilir, mümkün değilse; kompleks karbonhidrat, kaliteli protein ve kaliteli yağları diyete dahil ederek bu işi çözebilirsiniz. Bitki çaylarını da ihmal etmemek gerekli tabi.

Yeşil çay ve beyaz çayı, siyah çay ve şekerli-şuruplu kahveler yerine koymak; cilt sağlığımız, bağışıklık sistemimizi desteklemesi açısından değerli olacaktır. Öğün atlamamak da bizim için oldukça kıymetli. Hem kan şekerinde ani dalgalanmaları önleyecek hem de uzun süre aç kalmış vücudu bir sonraki öğünde kontrolsüzce yeme arzusunu engellemiş olacağız.

Öğün atlamayın demişken ara öğünlere de değinmeden olmaz elbette. Çiğ kuruyemiş ve meyvelerden oluşan ara öğünler kilo kontrolümüze fayda sağlarken kriz anlarında çantamıza atabileceğimiz küçük kurtarıcılar olacaklar. Düğün gecenizde cildiniz ay gibi parlasın, doğal ve pürüzsüz görünsün istiyorsanız gün içerisinde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmemenizde fayda görüyorum.

Sadece cilt sağlığı da değil, o özel ve güzel gün yaklaştıkça karnımıza saplanan heyecan krampları ve ardından kendimizi iyi hissetmek için ağzımıza atacağımız bir parça çikolata ve ardından gelen pişmanlık zincirini kırmak için de bol suya ihtiyacımız var. Ayrıca düğün günü stresini yenmek, heyecanı kontrol altında tutmak için kiraz sapı, papatya ve melisa gibi çeşitli bitki çaylarının sakinleştirici gücünden faydalanın derim.

 Zehra Bora

Uzman Diyetisyen

PEKİ, DAMATLAR NE YAPMALI?

Düğün öncesi için hazırlanmış olan kalabalık liste damatları endişelendirmiş olabilir. Eksikler, kıyafetler, düğün mekanı derken en mutlu gününüze aylardır sürmüş olan, yoğun bir koşuşturma sürecinin ardından yorgun ve bitkin bir halde giriyorsunuz.

Artık günümüzde erkeklerde en az kadınlar kadar kişisel bakımlarına önem veriyor. Hele ki bu durum düğününüzün tam öncesi ise artık sizde kişisel bakımınıza önem gösteren erkekler grubuna dahil olmalısınız demektir.

O gün çekileceğiniz yüzlerce fotoğraf, gülmeniz gereken birçok kamera ve bunların yanında ifade ve bakışlarınızın en büyük belirleyicisi “Kaş”. Bozuk bir kaş yapısı sizi olduğunuzdan daha yaşlı ve yorgun gösterebilir. Bu noktada kaşlarınız için en etkili çözüm 4D Anatomik Kaş Tasarımı uygulamasıdır.

4D Anatomik Kaş Tasarımı tamamen sizin yüzünüzün anatomisine göre kaşlarınızın tasarlanması ve özel tekniklerle bu işlemlerin %100 sağlıklı ve doğal bir şekilde kalıcı olmasını kapsıyor.

Cildiniz içinse temizleme, yenileme, nemlendirme ve antioksidan korumanın yapıldığı medikal bir bakım işlemi olan HydraFacial uygulaması bu tarz durumlarda çokça tercih edilen, doğal ve başarılı bir yöntemdir.

Bunun yanında cildinizin ihtiyaçları doğrultusunda HydraFacial tedavisinin yanında Didem Özkan Beauty & Academy’ de Fraksiyonel Lazer, Karbon Peeling, Dermapen uygulamaları da ihtiyaç doğrultusunda uygulanabilir.

Düğün öncesinde daha temiz ve özenli görünmek için manikür uygulamasını da es geçmeyin; böylelikle tırnak kenarlarınız yara, bere içerisinde değil çok daha bakımlı görünecektir.

 Didem Özkan

Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın