Düğüne adım adım…

Yıllardır beklediğiniz, o hayaller kadar güzel düğünü planlamak size bazen çok fazla detaylı gelebilir ya da yapmak zorunda olduklarınızın altında kalmış gibi hissedebilirsiniz. Merak etmeyin, on aylık yapılacaklar listemle kendinizi daha rahat hissedecek, bu yazıyı okudukça iyi ki haberim oldu diyeceksiniz!

Düğün töreni denilince aklımıza ilk gelen detay tabii ki de gelinlik! Gelin adaylarımız düğün tarihinin on ay öncesinde elbise alışverişine başlayabilir. Küçüklüğümüzden beri hayalini kurduğumuz gelinliğin seçimi bizi yansıtır. Gelinlik; bekleyen güzel, berrak geleceğimizin simgesidir. Hayalinizdeki gelinliği bulduktan sonra bu güzel anı bir makyaj sanatçısıyla makyaj provası yaparak taçlandırın. Böylelikle düğünden önce makyaj provası yapıp makyajınızın istediğiniz gibi olduğundan emin olmak için çok vaktiniz olacak!

 

BAKIM RİTÜELLERİ İLE RAHATLAYIN

Beş altı ay öncesinden sizi rahatlatan yoga, sakin bir banyo gibi aktivitelere yönelin. Ayrıca spora başlamak için de ideal vaktiniz var. Bu dönem, lazer epilasyon için de yeterli zamanı size veriyor, eğer başlamak istiyorsanız bu zamanı kullanabilirsiniz. Yine düğünden beş altı ay öncesinde, dermatoloğunuzu ziyaret etmekten çekinmeyin. Günlük cilt bakım rutininizi oluşturun ve cildinizin bakımına başlayın. Düğünden önce gelinler her gün ciltlerini temizlemeli, güneşe çıktıklarında ciltlerini güneş kremleriyle korumalılar. Cilde iyi gelecek gıdalarla beslenmek cildi yeniler, parlaklaştırır. Kuru cildi olan gelinler ezilmiş papatyayı yarım çay kaşığı badem yağı ile ciltlerine sürüp on dakika sonra durulayıp ciltlerinin nem oranını arttırabilirler. Salatalık da yine kuru cildi nemlendirmek için kullanabilecek iyi bir alternatif. Narı, süt ve balla karıştırıp yüze sürmek de kuru ciltler için birebir! Kivi de cildin nemlenmesini sağlar, kiviyi ezip yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yağlı ciltler içinse önerim avokado! Avokadoyu ezdikten sonra direkt cilde sürebilir ya da istenilirse gül suyu ile karıştırıp cilde sürülebilir. Aynı şekilde yağlı ciltleri için de mango, gül suyu ve limon suyu ile karıştırıldıktan sonra yüze uygulanabilir daha sonra da cilt durulanabilir. Yaz gelinleri sivilcelerini azaltmak için karpuzu kullanabilirler! Karpuzu ezdikten sonra cilde sürmek ciltlerine iyi gelecektir. Aknesi olan ve bu konuda endişelenen gelinler muzu ezip yüzlerine sürüp, muzun değiştirici etkisini görebilirler aynı şekilde çilekleri ezip surata sürmek sivilcelere iyi gelecektir! Kuru eriği ezip surata sürmek aknelere iyi gelecektir. Cildinizde renk değişimi olan bölgelere kavun sürebilirsiniz, kavun ciltte renk değişimi olan bölgelere iyi gelecektir! Yanmış bölgeleri olan gelinler yanan bölgelerine ananas sürerek yaralarını iyileştirebilir.

Saç, cilt ve tırnak bakımını da unutmamak gerek. Saç, cilt ve tırnaklarınız için vitamin kullanmayı düşürseniz beş altı ay öncesinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu süreler aynı zamanda ideal bir yeme düzeni oluşturmak için güzel zamanlardır. Yeme düzeninize dikkat edin, dengeli olduğuna emin olun. İşlenmiş besinleri, şekeri, tatlandırıcıları, unlu gıdaları düğüne kadar azaltın. Sağlıksız beslenme tarzınızı değiştirmeyi tercih edin. Şeker ve kafein tüketiminizi azaltın, kendinize günlük egzersiz düzeni oluşturup onu uygulayın. İçtiğiniz su miktarını da artırmayı deneyin…

 

CİLDE DOST DOĞAL MASKELER TERCİH EDİN

Düğünden önce gelinler değişik maddelerden oluşan maskeleri tercih edip güzelliklerine güzellik katabilirler. Elma ve bal maskesi geline pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Cilt lekeleri için gelinler bal ve limonu karıştırıp kendilerine bir maske hazırlayabilirler. Yulaf ve bal maskesi ile yüzdeki lekeler giderilebilir. Yulaf ezmesini ılık suyla ıslatıp üzerine üç çorba kaşığı bal ilave ettikten sonra yüze uygulayın, yıkayıp temizleyin ve lekelerinizin giderildiğini fark edin. Bir çay kaşığı tarçın ve iki çorba kaşığı balı maske yapıp 1-2 saat yüzünüzde bıraktıktan sonra sivilcelerin gittiğini fark edeceksiniz! Üç damla lavanta yağı ve bir çorba kaşığı balı da karıştırıp suratınıza uyguladıktan on beş dakika sonra kurumasını bekleyin ve ılık suyla durulayın. Bu maske düğünden önce sivilce oluşumunu engelleyecektir.

TARZA UYGUN SAÇ MODELİ SEÇİLMELİ

Gelinler dört ay öncesinden saçları için model seçmeye başlayabilirler. Saç kesimi ihtiyacınız varsa dört ay öncesi mükemmel bir zaman! Kuaförünüzle beraber çalışın ve büyük gününüz için nasıl bir model istediğinize karar verin. Düğün zamanı yaklaştıkça hangi saç modelini kullanacağımız bizim için önemli olur. Heyecanla beraber nasıl bir saç kullanacağımızı düşünürken panik olabiliriz, ama her gelin için ayrı ve kişiye özel modeller mevcut. Düşük at kuyruğu modeli özellikle genç gelinler için dinamik bir model olacaktır! Dalgalı açık modeller ise yanık teninizle çok güzel bir uyum sağlayacak. Naif gelinler için çiçekli taçlar ve dantel elbiseler mükemmel bir kombin yaratabilir. Bohem gelinler ise yarısı toplu yarısı dağınık saçlar ile kendilerini rahat ifade edebilirler. Düğünde rahat etmek isteyen gelin adayları ise balıksırtı örgü ile şıklıklarını bozmadan rahatça düğünde eğlenebilirler. Düğünden üç dört ay öncesinde aynı zamanda kaş şekillendirme randevusu alabilir, kaş tasarımcınızla beraber çalışabilirsiniz.

DÜĞÜNE BİR HAFTA KALA…

Düğünden bir iki hafta önce son olarak gelinliğin provası yapılmalıdır. Diş beyazlatma uygulaması da yapacaksanız bu haftalar idealdir. Hafta boyunca bolca su için. Tuzlu yiyecekleri düğüne kadar kesin. Bir hafta öncesinden itibaren uykunuzu alın, uykunuzu almanız kutlamada en iyi şekilde görünmenizi ve hissetmenizi sağlayacaktır. El ayak bakımınızı bu hafta içinde de yaptırabilirsiniz. Düğünden üç gün önce masaj ise iyi gelecektir!

 

BÜYÜK GÜN GELDİ!

Düğün gününde su geçirmez makyaj malzemeleri tercih edin, böylelikle makyajınız akmaz ve siz de düğününüzün tadını çıkarırsınız. Düğün gününde yemek yemeniz enerjinizi korumanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda rahatlamak için kendinize kısa meditasyon araları verebilirsiniz. Kendinizi çok fazla tedirgin ve endişeli hissedince tuvalete gidip kapıyı kapayıp derin derin nefes alıp verin. Öncelikle nefesinizi tamamen boşaltın. Burnunuzdan dörde kadar sayarak nefes alın. Yediye kadar sayarak nefesinizi tutun. Sekize kadar sayarak nefesinizi ağzınızdan verin. Bu seti sekiz kere tamamlayın. Bugün sırf sizin için ve sizin kadar özel bugünün keyfini en son anına kadar çıkarın! Bugün sizin gününüz, durup nefes almayı, etrafınıza bakmayı ve keyfini çıkarmayı unutmayın… Bolca gülümseyin, bugün sizin gününüz!

 

Ayşe Tolga

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak