Dünya’daki Muhafazakar Kadınlar Ramazan’da Nasıl Giyiniyor?

120 ülkeye hizmet eden Modanisa.com Dünya üzerindeki muhafazakar kadınların nasıl giyindiğini sizler için araştırdı. Avrupa’dan Amerika’ya, Arap ülkelerinden diğer birçok kıtaya kadar analiz etti. Ramazan ayında muhafazakar kadınların giyim modası hakkında birçok ipucunu derledi.

Kadınlar her zaman şık olmaktan yanadır. Kolay kolay basit görünmeyi seveni bulamazsınız. Ramazan ayında ise sofralar kadar misafirlere kişisel olarak hazırlanmak da önemlidir. Bunun için elbette gardırobunuza başvurabilirsiniz. Ancak kendinize yeni bir kıyafet etmek ve Ramazan ayını mutlu geçirmek de hoş bir alternatif olabilir.

Türkiye’nin bu noktada ilk online alışveriş sitesi olan modanisa.com 5 dilde dünyanın 5 kıtasındaki insanlara hizmet veriyor.

Elbiseler: Son dönemdeki bütün kreasyonlarda çiçek motifi hakim. Dünyanın 4 bir yanındaki moda kültürüne yansıyan çiçek desenli ve çizgili elbiseler oldukça rağbet görüyor. Ürdün, İngiltere, Katar ve Türkiye gibi ülkelerde rahatlığı ve serinlik vermesi nedeniyle daha çok nefes alan kumaşlar tercih ediliyor.

Çiçek Desenli Elbise
Çiçek Desenli Elbise

Tunikler: Yine aynı ülkeler rahatlığı tercih ettiği için tunik ilgi alanlarına giriyor. En çok satanlar arasında yerini almış durumda. Suudi Arabistan ve Türkiye’de, ferace altına giyildiği için kolsuz tunikler daha popüler. Hollanda’da asimetrik ve düğmeli, Fransa’da bisiklet yakalı, Belçika’da ise desenli tunikler gözde.

Amerika, Avrupa ve Orta Doğu’da şal, Ramazan hediyesi olarak en çok tercih edilen ürün. Kumaş çeşidi ise ülkeye göre değişiyor; pamuk, penye, şifon veya tül olabiliyor. Sade şallar genelde daha popüler ama Türkiye ve Katar’da desenliler revaçta. Hayal edebileceğiniz her renkte şal bulmak mümkünken, çoğu müşteri siyah veya pastel tonları tercih ediyor.

Diğer ilginç moda trendleri ise şöyle: İngiltere’de, siyah kloş etek ve bone Ramazan alışverişlerinde popüler. Türkiye’de muhafazakâr kadınlar tesettür mayo ve eşarp tercih ediyor. Hollanda’da ferace ve tesettür mayo, Fransa’da ise bone ve eşarp Ramazan’da tercih edilenlerden. Ürdünlüler tulum ve spor ayakkabısı satın alırken, Katarlılar dar paça veya İspanyol paça pantolonları seviyor. Suudi Arabistan’da ise kol bandı ve eşarp gözde kıyafet detayları.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın