Eğitimin Anahtarı: Motivasyon ve Kendine İnanmak

Sertifikalı Uyku Koçu Esra Şimşek; Reklam Sektöründeki Kariyeri, İrlanda Macerası Ve Orada Anne Olması İle Doğan İrlandalı Anne Markasını, Bebeklere Sunduğu Uyku Danışmanlığı Ve Şehir Şehir Gezerek Verdiği Konferanslarla İlham Saçıyor…

Aysha okuyucuları için kendinizi tanıtabilir misiniz?

2005 yılından beri dijital sektörde çalışıyorum. Türkiye’de Google network partneri olan bir ajansım var. İki buçuk sene önce İrlanda’ya yerleştim. Burada anne olup çocuğumu büyütmeye başladım. İrlanda’da annelere verilen eğitim ve sosyal imkanları görünce bunu Türkiye’deki annelerle paylaşma arzusuyla ‘İrlandalı Anne’ markasını kurdum. Şu anda yoğun bir şekilde annelere danışmanlık veriyorum. Türkiye’nin her yerinde seminerler veriyorum, panellere ve konferanslara katılıyorum. Aynı zamanda annelere uyku danışmanlığı yapıyorum.

Önce İrlanda atmosferi sonra annelik duygusu… İkisi bir arada yeni bir kariyer doğurmuş…

‘İrlandalı Anne’ gerçekten İrlanda’da anne olmamla başladı. İrlanda’ya yerleşirken Dublin’deki Google ofisine yakın olma, reklamcılık kariyerimi geliştirme ve ajansımı büyütme hayallerim vardı. Ama anne olduktan sonra işler çok farklı ilerledi.
Zaten İstanbul’daki ekibim reklam işini çok güzel ilerletiyor, bana pek ihtiyaçları olmuyor. Zamanında Melon Reklam’a verdiğim emeği ve zamanı şimdilik İrlandalı Anne için veriyorum. Bu da doygunluk seviyesine gelince önüme ne çıkacak Allah bilir… Ama şu anda çok büyük bir keyifle ve paranoyak bir şekilde çalışıyorum.

Reklam sektöründen sonra birebir anneler ile çalışmak zor olmadı mı?

Aslında kurgusal benzerlikleri var. Yıllar önce dijital reklam satmaya çalışırken önce müşterilerime “internetin ne olduğunu ve neden reklam vermeleri gerektiğini” anlatmaya çalışyordum. Çünkü Türkiye piyasası için çok yeni bir şeydi. Şu anda uyku danışmanlığı da öyle… Önce annelere uyku danışmanlığının ne olduğunu anlatıyorum. Tabi yılların bilgi birikimi ve tecrübesiyle bu sefer daha kolay oluyor. Bir de tabii ki daha insani bir iş yapıyorum şu anda. Annelerle ve bebekle çalışmak, hayatlarına dokunmak, ufak da olsa mutluluklarına katkıda bulunmak inanılmaz mutluluk veriyor.

Sürece babalar da dahil oluyor mu?

Çoğu zaman dahil olup destek veriyorlar. Bu hem benim hem annenin işini çok kolaylaştırıyor. Uyku eğitimi sürecindeki başarının sırrı motivasyon ve kendine inanmak. Bir anne eşinden destek gördüğünde önünde dağ olsa deler. Küçük bir oran da olsa destek olmayan babalar var, onları da desteğe davet ediyoruz.

Çeşitli ülkelerde ve şehirlerde seminerler de veriyorsunuz. Bu süreç kulağa yorucu geliyor ama siz neler hissediyorsunuz? Yoksa tüm bu temponun sırrı kaliteli gece uykusu olabilir mi?

Evet, diğer anneler geceler boyu saatlerini bebeklerini uyutmaya harcarken ben çalışıyorum. Yorgunluk hissetmiyorum çünkü çok keyifle ve heyecanla yapıyorum. Sevdiğin işi yapıyorsan asla yorulmazsın çünkü yaptığın, iş ya da görev gibi gelmiyor. Şunu bitireyim de dizi izleyeyim vs. demiyorum mesela; keşke hiç uykum gelmese, hiç acıkmasam da çalışmaya ara vermesem diyorum…

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın