Egzersiz Yapmayanlar İçin Büyük Risk!

Eğer yeterli rutin egzersizler yapmıyorsanız yüksek tansiyon riski sizi bekliyor olacak. Genç nesil her ne kadar spora ve egzersiz yapmaya eğilim gösterse de yaşı 40 üzerinde olan kişilerde egzersiz yapmama durumu hakim. Türkiye’de 40 yaş üstü egzersiz yapan kişi sayısı oldukça az. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarır nitelikte risk taşıyor.

Günde 30 Dakika Yeterli

Uzmanların günde sadece ayrılacak otuz dakikalık sürenin egzersiz yapmak için yeterli olacağını belirtiyor. Okul çağlarında öğretilen temel egzersizlere ilave olarak rutin yürüyüşler yüksek tansiyon riskini aza indiriyor. Egzersiz yapmayanlar ise bu riski zaman ilerledikçe daha yakından hissedecek. Türkiye’de 40 yaş üstü egzersiz yapanların sayısının az olmasının nedenleri ise bilinmiyor.

Alışkanlık Edinmeli

Yurt dışında farklı ırklara ait kişilerde ise durum farklı. Japonya, İngiltere, İspanya, ABD gibi ülkelerde yaş ayırt etmeksizin sokaklarda ve caddelerde yoğun şekilde 40 yaş üstü egzersiz ve yürüyüş yapan insanlar görmek mümkün. Sebebi ise bazı ırkların bunu alışkanlık haline getirmiş olması. Ülkemizde ise maalesef böyle bir alışkanlık henüz edinilmiş değil. Daha çok fitness eğilimi gösterilirken, sağlık için spor yapan sayısı oldukça az durumda.

Belediyelerin yaptırmış olduğu egzersizlerin yapılacağı parklar ise çocukların oyuncağı olarak kullanılıyor. Gerçek amacıyla kullanan kişi sayısı oldukça zor. Yani her ne kadar teşvik yapılıyor olsa da sonuçları çok pozitif yönde değil. Uzmanlar ise herkesin haftada 3 gün sporun vücut sağlığı için çok faydalı olduğunu belirtiyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın