En Büyük Leonardo Da Vinci Sergisi…

Türkiye değil dünyanın en büyük Leonardo Da Vinci sergisi Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da 14 Aralık’ta UNIQ Müze’de açılıyor.

 

UNIQ İstanbul Rönesans döneminin tartışmasız enlerinden olan Leonardo Da Vinci’yi en kapsamlı halde büyük bir sergiyle bizleri kendisiyle buluşturuyor. Da Vinci’nin orijinal eserlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın eseri sanatseverlerle birlikte olacak!

 

YILLARCA SÜREN ÇALIŞMA

 

Mühendis, grafiker ve tarihçilerden oluşan 22 kişilik bir ekip ile 10 yıldır istisnasız titiz bir çalışmayla eşsiz koleksiyonlar ortaya koyan ekip; Leonardo Da Vinci’nin gün yüzüne çıkmayan çalışmalarını hayata geçirerek farklı bakış açısı kattı.

 

Serginin dünya turuna ilk olarak Türkiye’den başlamasına vesile olan ve organizasyonunu üstlenen TurkMall Yönetim Kurulu üyesi Alper Eyüboğlu; dünyanın en kapsamlı Leonardo Da Vinci koleksiyonu unvanı ile ziyaretçilerin huzuruna çıkan bu serginin, herkese hitap ettiğini vurguladı.

 

7’ DEN 70’E

 

Sanatı, tarihi hayatlarına daha çok geçirmek için çocuklar da fazlasıyla yararlanabilecek. Aynı zamanda koleksiyondaki eserleri ve makineleri kendi başlarına inceleme şansı yakalayabilecekler.

HER ŞEY ORİJİNAL

Bu koleksiyonun en önemli özelliklerinden biri ise tasarımların gerçek ham hallerindeki halinden hiçbir farklılık oluşturmayışı. Tasarımların orijinal hallerine bağlı kalınarak sanayi tipi birleştirişiler eserlerde hiçbir şekilde kullanılmayarak ham hallerine sadık kalındı.

 

Berika Yıldırım

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın