En Kısa Sürede İngilizce Öğrenmenin Yolu: The Sandwich Method

Günümüzde iş hayatının olmazsa olmazlarından biri İngilizce biliyor olmak. The Sandwich Method Yöneticisi Pelin Demir, öğrencilere İngilizceyi en kısa sürede öğreterek fark yaratan The Sandwich Methodu anlattı…

Hangi branşlarda yabancı dil eğitimi veriyorsunuz? Kurumlara ve bireylere özel verdiğiniz eğitim programlarınızdan bahseder misiniz?

The Sandwich Method, Türkiye’de 1988 yılından beri faaliyet gösteriyor. 30 yıldır, bireysel ve şirket içi kurumsal eğitimler olmak üzere pek çok kişiye İngilizce dil eğitimi hizmeti veriyoruz. The Sandwich Method’un klasik dil eğitim kurslarından farklı bir yapısı var. Dünyanın pek çok ülkesinde de uygulanan ve geçerliliği kanıtlanmış bu sistemde kısa sürede İngilizce konuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca yabancı yöneticilerin Türkçe eğitimlerinin yanı sıra İngilizce dışındaki diğer dillerin eğitimi konularında da kurumlara ve kişilere özel çözümler üretiyor ve şirketlerin yeni personel alım sürecindeki İngilizce düzey belirleme sınavlarını yapıyoruz.

The Sandwich Method’un klasik dil eğitim kurslarından farklı olduğunu belirttiniz. Bu sistemi diğer dil kurslarından ayıran en temel özellikleri nelerdir?

The Sandwich Method, öğrenciye en kısa sürede konuşulan İngilizceyi öğretmek için hazırlanmış bir sistemdir. Bunu gerçekleştirmek için öğrencilere kurs başlangıcında bir değerlendirme sınavı yapılır. Bu sınav sonucuna göre öğrencilere ses kayıtları ve kitaplar verilir, öğrenciler derslerine evde kendileri çalışarak hazırlanır. Hazırlık sonunda seçilen programa göre haftada bir veya iki defa öğrenci anadili İngilizce olan eğitmenlerle bir araya gelir. Bu görüşmeler de online ya da yüz yüze şeklinde olabilir. Eğitmenlerin görevi öğrencinin derslerini çalışıp çalışmadığını ve bilgilerin yeterli düzeyde öğrenilip öğrenilmediğini kontrol etmek; derste öğrenilen bilgilerin değişik ortamlarda kullanılmasını gerçekleştirmeye yönelik karşılıklı konuşmalar yapmaktır. The Sandwich Method’da eğitim alan kişiler, her derse katıldıklarında bir yazılı, bir sözlü sınavdan geçerler. Bunun yanı sıra her beş derste bir kontrol sınavına tabi tutulurlar. Sınavlarda başarılı oldukları takdirde sistem içinde ilerleme sağlanır. Başarılı olamazlarsa geriye dönülerek son beş ders yeniden işlenir. Böylece öğrencilerin ilgili konuları öğrenmeden ilerlemesi ve aynı zamanda şirketin atıl yaptırım yapması da engellenmiş oluyor.

Bugün çok sayıda yabancı dil eğitimi veren kurum var. Şirketler ve kişiler bu kurumları tercih ederken nelere dikkat etmeli?

Sektörü tanımayan ya da tam olarak ne istediğini bilmeyen bir öğrenci, kendisine bir İngilizce kursu aramaya kalkıştığında ne yapacağını, hangi kursu neden seçeceğini bilemiyor. Arz fazlalığı fiyatların düşmesine, özellikle 10-15 kişilik sınıflar ile eğitim veren kurumların sürekli fiyatlar ile oynayarak kampanyalar düzenlemesine neden oluyor. Bu durum, kayıt anında öğrencilerin lehine gibi gözükse de uzun vadede eğitimlerin sonuçsuz kalmasına yol açıyor.

Bugün İngilizce eğitiminde gelinen noktada kayıt olan öğrencilere değişik hediyeler, yurt dışı eğitimleri, hatta diz üstü bilgisayar bile veriliyor. Bunun sonucunda da artık bilgi almak için size ulaşan kişi nasıl bir eğitim yaptığınızı ya da sektörde kaç yıldır bulunduğunuzu değil, eğitimin ne kadara mâl olacağını araştırıyor. Kısaca son yıllarda eğitiminin içeriğinin, sonuçlarının ve kalitesinin yerini sadece ders saati ücreti aldı ki bu da sektör için çok büyük bir açmaz.

İngilizce dil eğitimi almak isteyen biri neden sizi tercih etmeli?

The Sandwich Method’da en önemli nokta öğrencinin istekli olması. Çünkü bizim sistemimizde öğrenci kendi derslerini kendi çalışıyor. Eğitmenler kontrol ve öğrenilen dili kullanım amaçlı destek veriyor. Dolayısıyla okul yıllarınızdaki gibi sizi tahtaya çağırıp sözlü yapacak biri yok. Bu durum  öğrencideki stresi ortadan kaldırıyor. Ayrıca günümüz koşullarında ulaşım gibi sorunlara da çözüm üretiyoruz. Dilerseniz evinizden, oturduğunuz yerden, size en uygun olan saatlerde öğretmeninizle görüşebiliyor, hem ödevlerinizi kontrol ettiriyor hem sınavınızı oluyor hem de sohbet edip sosyalleşiyorsunuz.

Kurumsal olarak, bugüne kadar hangi şirketlere eğitimler verdiniz?

The Sandwich Method, İngilizce eğitiminde şimdiye kadar ortaya çıkan en modern ve gerçekçi yöntem. Avrupa’da ve ülkemizde ikinci bir dilin, ana dil kadar rahat kullanılmasını gerektiren pek çok alanda özellikle de önde gelen endüstri kuruluşları, şirketler ve profesyonel hizmet grupları tarafından benimseniyor. Ayrıca yöntem hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler www.sandwichmethod.com sayfamızda tüm kurumsal bağlantılarımızı görebiliyor.

“ANLIYORUM AMA KONUŞAMIYORUM”DAN KURTULMAK MÜMKÜN

Türk iş dünyasını yakından gözleme fırsatına sahip olan biri olarak iş dünyasının İngilizce seviyesi size göre ne durumda?

Türkiye’de her konuda olduğu gibi iş dünyasının bir kısmı çok iyi İngilizce biliyor, yurt dışında ve/ veya ülkemizdeki saygın eğitim kurumlarında eğitim aldıklarından bu dile hakimler. Diğer kısmı ise işi eğitime tercih etmek zorunda kalmış ya da yetiştikleri şehirlerinde bu konuda yeterli desteği bulamamış ama büyük başarılarla iş dünyasına adlarını yazdırmış isimler. Biz özellikle iş dünyasındaki bu isimlerin artık İngilizceyi kendilerine sorun etmelerini istemiyoruz çünkü The Sandwich Method ile İngilizce konuşmak düşündüklerinden de kolay. İngilizce düzeyinizi ilerletmek ya da “Anlıyorum ama konuşamıyorum” durumundan kurtulmak istiyorsanız, çözüm üretmek için daha fazla beklemenize gerek yok.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak