Etnik Yaşamın Dekorasyona Yansıması

Yaz mevsimi ile beraber ev dekorasyonunda giderek daha fazla etnik akımın etkisi altına giriyoruz.

Dekorasyonda etnik stilden bahsettiğimizde aklımıza hemen farklı kültürel unsurları barındıran renkli desenler gelir. Genellikle Doğu kökenli algılanan etnik stil, aslında kendi ortak değerlerini oluşturan ve bunları yaşatan sosyal grupların tarzını yansıtan renk, ürün, desen gibi unsurların tamamını oluşturur.

Özellikle Asya, Afrika ve Güney Amerika’dan esinlenilerek tasarlanan ürünler etnik olarak tanımlanabilir. Dekorasyonda ise farklı bölgelerin stillerine ait unsurları bir araya getirerek etnik tarzı yakalamak mümkün.

Doğu’nun kilimleri, Asya’nın heykelcikleri, Afrika’nın vahşi yaşama ait tasarımları etnik stili dekorasyona yansıtabileceğiniz temek unsurlardan. Küçük objeleri kullanarak otantik sayılabilecek bir hava yaratmak için ikat yastıklardan, renk cümbüşlerinden, fenerlerden, küçük biblolardan yardım alabilirsiniz.

 

MODERNİZM VE ETNİK HAVA

 

Evlere giren etnik akım modernizmle buluşarak şahane bir atmosfere dönüşüyor aslında. Modern görünümden çıkmadan  etnik esintileri evinize serpiştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken cesur olmak. Tarzın gerekliliklerini yansıtan bir takım parçaları aralarda görmek size doğal bir enerji verecek. Fas tarzı ve bohem şık evler buna en iyi örnektir…

 

Bazı doneler;

– Deri

– Hayvan boynuzları

– Fas esintisindeki güçlü desenler, baskın renkler

– Ahşap ve bambu mobilyalar

– Şallar

– Kumaş perdeler

– Hayvansal figürler

– Kilimler

– Yeşil bitkiler

– Heykelcikler

 

Mimar Betül Boy Zafer

Betül Boy Mimarlik Bürosu

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak