Evde Kolay Yapabileceğiniz Katlı Poğaça Tarifi

Kolay Katlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1/2 yaş maya
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (ak ve sarı kısmını ayıralım)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Katlı Poğaça Arası İçin Malzemeler:

  • Tereyağ

Katlı Poğaça Harcı İçin Malzemeler:

  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz ( kıyılmış )

Evde Kolay Katlı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Mayayı sütle eritip, un hariç diğer malzemelerimizi ilave ederek karıştırıyoruz. Daha sonra unu da ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ardından hamurumuzu 8 ayrı bezeye ayırıyoruz
  • Her bezeyi tabak büyüklüğünde açarak aralarına yumuşatılmış tereyağını sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz. En son kalan hamurun üzeri kuru kalacak.
  • Şimdi bu hamurun üzerine fazla bastırmadan yuvarlak açıyoruz ve aşağıdaki resmimizdeki gibi 16 parçaya kesiyoruz.
  • Peynirimizi ufalayarak, kıyılmış maydanozumuzu da içine ilave ederek poğaçamızın harcını hazırlıyoruz. Daha sonra dilimlerin geniş taraflarına harcımızı koyarak sarmaya başlıyoruz.
  • Sardığımız poğaçalarımızı ister tepsi istersek başka bir kapta bir yarım saat kadar daha bekletiyoruz. ( böylece biraz daha mayalanıyor )
  • Poğaçalarımız iyice mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otumuzu ekliyoruz. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımıza vererek nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Umarım beğenirsiniz,

Afiyet olsun 🙂

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın