Evdeki Kötü Kokular İçin Pratik Çözümler

Evdeki Kötü Kokulara Karşı Öneriler

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artış gören hava sıcaklarından sonra evlerdeki yayılan kötü kokularda da artış görülmektedir. Peki bu kötü kokular pratik bir şekilde nasıl giderilir?

  • Çöp kutusu içerisine kabartma tozu yada karbonat serpilmesi, tuvaletler için hazırlanmış koku giderici tabletin koyulması durumunda oluşacak kokuları engellemiş olursunuz.
  • Sürekli bir şekilde temizlik yapmış olmanıza rağmen, tuvaletteki kötü kokulardan kurtulamıyorsanız, klozet ve lavabolar içerisine yarım su bardağı karbonat, limon suyu yada sirkeyi dökerek durulandığı zaman kötü kokulardan arındırmış olursunuz.
  • Yaz aylarının yaklaşmasıyla evlerdeki yapılan boyanın kokusu ayrı bir sorun olmuştur. Bu kokudan kurtulmak için oda içerisinde bir tabağın içerisine ufalanmış bayat ekmeği koyun. Ertesi gece de kaynamış sıcak süt koyarak kurtulun.
  • Buzdolabındaki kokular için bir kap içerisine karbonatlı su veya sirke koyarak kurtulabilirsiniz. Peynirin dolabınıza koku vermemesi için peynir kabı içerisine bir miktar kekik koyun.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın