Fast Fashion Kavramına Yeni Bir Tanım: Uniqlo Otomatı

Seher Kantar

Uniqlo Amerika’da light montlarıyla, bluzlarıyla, iç çamaşırlarıyla popülerleşmiş çok satan uygun fiyatlı markalardan biri.

Aynı zamanda ısıtma teknolojili ürünleriyle de bilinen marka, alışverişe yeni bir anlam katmak amacıyla şimdilerde Uniqlo To Go’yu müşterilerine sunuyor. İnsanlar bu otomatlardan, termal montlardan uzun kollu tişörtlere aynı küçük atıştırmalıklar gibi teneke kutularda ulaşılabilecek.

Şimdilik otomatlar Amerika’nın çeşitli merkezi bölgelerine ve havalimanlarına dağıtılacak. Satın alırken dokunmatik ekranda istenilen renk ve beden seçilebilecek, hatta kredi kartıyla ödeme yapılabilecek. İstenildiği takdirde ürünlerin değişimi mağazalardan veya posta yoluyla yapılabilecek.

Bu yeni sistem müşteriler ve marka için hem kolay hem de pratik bir çözüm olacak gibi görünüyor. İlk otomat Oakland Havalimanı’na 2 Ağustos’ta yerleştirildi. Bu otomatlar diğer markalara ve modaya da yeni bir bakış açısı kazandıracak gibi görünüyor.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak