Fiolas Gücünü Notalardan Aldı

  Kokular karakterimizin bir parçası haline geldi. Alternatifi olmayan kokuları bulmak ise çok zor. Başarılı girişimci Fulya Gündoğdu 3 yıllık AR-GE’nin sonunda kişiye özel Fiolas markasını kurdu. Başka insanların notasını tanımlayan kokular üretiyor ve sunuyor. Hikayesini merak ettik ve sorduk. Gündoğdu da bizi kırmadı ve cevapladı…

Fulya Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

-Öncelikle 9 yaşındaki Hena ve 6 yaşındaki Tevfik’in annesi, iş adamı Doğan Gündoğdu’nun eşi diyebiliriz. Bunun yanı sıra; yıllardır süregelen koku tutkusunu sonunda işe dönüştürmüş bir girişimci…

Çevre dostu Fiolas mumlarıyla dünyanızı aydınlatın! İlhamını doğadan alan Fiolas mumları, Ayçiçek yağından elde ediliyor. Söndükten sonra duman ve kötü koku çıkarmayan bu dekoratif mumlar aynı zamanda el kremi olarak da kullanılabiliyor. Muhteşem esanslar içeren kokularıyla insanın ruhuna hitap ediyor!

Fiolas markasını bize anlatır mısınız? Nasıl kuruldu ne kadar sürelik bir oluşum?

-Fiolas, benim koku tutkumun 3 yıllık bir araştırma ve inceleme sürecinden sonra ikna olup, 2017’de hayata geçirmem sonucu doğdu.

Fiolas’ın doğal losyonları ellerinizde muhteşem bir koku şöleni yaratıyor! Kalıcı kokusu ve alerjen içermeyen yapısıyla gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bu ürünler ile çok ferah hissedeceksiniz.

Kişiye ve kurumlara özel kokular tasarlıyorsunuz. Tasarım sürecinde nelere dikkat ediyorsunuz?

-Tasarım, bizim en hayati sürecimiz. Her kokuyu özenle araştırıyor ve uzmanlara danışıyoruz. Kokunun kişiye ya da kuruma uygunluğunu saptıyor, tamamen doğal malzemelerden üretiyoruz. Bu süreçte Fransa ve İspanya’dan özenle alerjen içermeyen, organik esans hammaddeleri seçiliyor. Yüzde yüz doğal alkolle işlenmek üzere işleme alınıyor. En son adımda da el yapımı cam ambalajlarıyla çevreye zararsız maddelerle paketlenerek müşteriye sunuluyor.

Fiolas’ın kokulu mumları baş döndürüyor! %100 doğal ve alerjen içermeyen yüksek kalitedeki mumlar hem kalıcı hem de sağlıklı. Yavaş yanma özelliği sayesinde düşük sıcaklıklarda bile uzun süreli ve saf bir koku yayıyor. Çıtır çıtır çıtırdayan çırasıyla, evinizde muhteşem bir atmosfer yaratıyor. İşin en zevkli kısmı söndükten sonra el kremi olarak da kullanabiliyorsunuz.

 

FİOLAS’IN FARKI ORGANİK KOKU OLMASI

Koku tutkunuz Fiolas markası ile organik temelli ev kozmetiği haline dönüşerek tüketici ile buluşmuş durumda. Bu buluşma fikri nasıl gerçekleşti?

-Koku, hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Güzel bir kokunun ruhun derinliklerindeki iyileştirici gücü ortaya çıkardığına inanıyorum. Bunu paylaşmak ve iyi anlamda insanların hayatına dokunmak istedim.

 

Diğer koku markalarından farkınız nedir?  

-Tamamiyle doğal malzemelerden, solvent içermeyen ürünlerden oluşuyor olması ve koku yelpazesi… Mumlarımızın oluşumunda ayçiçek yağı kullanıyoruz. Eridiğinde nemlendirici krem olarak kullanılabildiği gibi yumuşatıcı etkisi ve kokusu uzun süre kalıyor. Ürünlerimiz hiçbir şekilde ziyan olmuyor. En önemli özelliğimiz bu bence… Bunun yanında kullandığımız şişe ve etiketleri kadınlar elleri ile yapıyor.

 

Fiolas kokuları sizi büyülü bir yolculuğa çıkarıyor! İçerdiği özel esanslar sayesinde ev ve iş yerlerinizde gün boyu pozitif hissedeceksiniz. Doğa dostu ve toksik içermeyen çeşitli ürün yelpazesiyle her zevke uyum sağlıyor.

 

Ürün portföyünüzden bahseder misiniz? Ürünlerin kendine ait isimleri var, bu isimler nasıl çıktı?

-Portföyümüz oldukça geniş. Mum, diffuser, kolonya, oda spreyi, duş jeli ile  pozitif enerji spreyinin yanında sıvı sabun ve kremi kapsayan kişisel bakım seti bu markanın ürün yelpazesini oluşturuyor. Ürünlerimizin adını müziğin notalarından esinlenerek oluşturduk. Müziğin rahatlatıcılığı ve evrenselliği bize ilham verdi. Chill Out, Soul Jazz, Greek, Smooth Jazz, Opera, Love Symphony, Bossa Nova gibi değişik müzik tarzlarını kokularımızla eşleştirdik.

 

Sentetik esansların parfüm etkisindeki bayağı kokularından sıkıldıysanız Fiolas tam size göre! Özenle seçilmiş doğal esanslar içeren bu muhteşem kokular, dekoratif ve şık tasarımlarıyla gözünüze hitap ederken aynı zamanda ruhunuzu besliyor!

Mumların eriyince krem olma özelliği çok şık bir detay. Bu sadece size özel bir durum değil mi?

Evet… Bu sadece bize özgü bir durum. Hiçbir şekilde ziyan olmuyor. Üstelik yumuşaklığı ve kokusu kremden çok daha etkin ve kalıcı.

 

Bundan sonraki süreçte neler göreceğiz Fiolas’ta… Yeni projeler var mı?

-Var elbette. Durmak yok, ürünlerimize de kokularımıza da yeni eklemeler düşünüyoruz. Şu anda arge çalışmaları sürüyor.

 

Tarçın kokusunun en güzel hali, aşkın kokusu Love Symphony… Ayçiçeğinden elde edilen ve özel çıralara sahip olan bu eşsiz mumlar, keyifle  geçirdiğiniz dakikalar sonunda el kremi olarak da kullanılabiliyor. Tarçının romantik kokusunu ellerinizde hissedeceksiniz.

 

Başarılı bir kadın girişimci olarak, girişimci ruhu taşıyan kadınlara neler tavsiye edersiniz?  

-Bu ruhu sekteye uğratacak hiçbir şeye aldırmasınlar. Yollarından kesinlikle sapmasınlar. Çünkü girişimcilik sanıldığı kadar kolay değil, size çelme takmak isteyenler her zaman olacak. Bu yüzden kararlı olmak çok önemli. Yapıcı eleştirilere açık, yıkıcılara kapalı olsunlar.

FİOLAS’IN NOTA TUTKUSU MARKA OLDU!

Başarılı Girişimci Fulya Gündoğdu cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinden birisi. Doğal ve ev yapımı mekan kokuları ile oldukça dikkat çekiyor. Solvent maddesi bulunmayan ve eridiğinde krem olarak da kullanılabilen çıralı mumları en doğacı yanları. Yıllarca peşinden gittiği koku tutkusu ise onu girişimci bir iş kadını olmaya itmiş. AR-GE sürecinden geçtikten sonra markası Fiolas’ı kurmaya karar vermiş. Gündoğdu, ürünlerinde tamamıyla doğallığı vaat ediyor. Geniş ürün yelpazesinde ise mum, kolonya, oda spreyi, pozitif enerji spreyi ve diffuser yer alıyor.

Kokuların en önemli duyularımıza ve duygularımıza hitap ettiğini vurgulayan Gündoğdu, insanları en çok etkileyen etken odlunu belirtiyor. Bazı kokular insanların adlarıyla bütünleşir. Bu zamanla kazanılan bir özelliktir. İşte insanların hafızasında yer etmek isteyenler için muhteşem bir fırsat. Amerikan hususi olarak getirtilen mum çıralarını kendi adınızla bütünleştirebilirsiniz.

Üretimden son adım olan sunuma kadar her noktada imzası olan Gündoğdu, bu işi tam bir zanaatkar edasıyla yapıyor. Kokuların notasıyla evinizin her odasına ayrı bir hava vermeniz mümkün. Profesyonel oluşumu sayesinde mağaza, ofis, otel, restoran gibi birçok farklı alan için kokulandırma hizmeti veriyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak