Fırfırlı Elbiseler New York ve Avrupa’da Trend Oldu!

Bazı dokunuşlar ve geçmiş moda tasarımları yıllar geçse de yeni tasarımlara günümüz düşüncesiyle entegre edilebiliyor. Bunlardan biri bu hafta fazlasıyla göz önündeydi. Eğer son bir hafta içerisinde Grammy ve Bafta ödül törenleri, ardından New York Fashion Week için takip yaptıysanız öne çıkan yenilikler gözünüze çarpmış olacaktır. Fırfırlı elbiselerden bahsediyoruz. Yıllar önce fırfırlı elbiseler çok modaydı fakat zamanla küçülen kıyafetler, üzerimizde taşıdığımız kumaşın daha da az olması bu trendin yok olup gitmesine sebebiyet verdi. Şimdi ise o trend yeniden canlanıyor. Hatta bu yıl bir çok ünlü ismin tercihi olacak.

HAFTANIN TRENDİ: FIRFIRLI TÜL ELBİSELER!

New York’ta Tomo Koizumi markası tarafından sunulan kıyafetler renkli tüller eşliğinde fırfırlı modellerle podyumda yer aldı. Diğer markalar genellikle dekolte ve aykırı tasarımlarla yer alırken Koizumi ise aksine vücudu neredeyse tamamen örten, uzun, fırfırı ön plana çıkarmış kıyafetlerle sergilendi. En büyük ayırt edici farklılık ise renkler oldu. Adeta renk şöleni sunan marka bir çok rengi kullanarak iyi bir yelpaze yarattı.

Moda tasarımcılarından ilham mı aldılar yoksa tüyo mu bilinmez fakat adeta moda olacağını birilerinden öğrenmişçesine fırfırlı tül kıyafetleri geçtiğimiz günlerde giyen ünlüler görmüştük. Bafta ve Grammy ödül törenlerinde Koizumi’nin birebir tasarımları olmasa da konsept olarak aynı tasarımlar yer almıştı. Bu bir tesadüf mü bilinmez fakat trend olmaya hazır yeni bir akım gelmek için bizlere sinyal yakmış durumda.

Rachel Weisz verebileceğimiz en iyi örnek diyebiliriz. Katıldığı Bafta ödülleri töreninde krem renginde tül ve fırfırlı bir elbise tercih etti. Koizumi tasarımları ile kıyasladığınızda güzel bir tercih yaptığı görülüyor. Sırf bu tercihi ile Rachel Weisz önümüzdeki günlerde daha fazla konuşulacak gibi.

Bu isim yeterli değil diyorsanız Margot Robbie’nin Bafta’daki tercihine göz atmalısınız. Koldan fırfırlı uzun bir elbise tercihi ile ilk görenlerde şaşkınlık yaratmıştı. Fakat parlak, tül ve uzun yapısı ile yine Koizumi ile benzerlik gösteriyor.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak