Gelin Makyajı Nasıl Yapılır: Gelin Makyajı Püf Noktaları Neler?

Işıltılı Makyajlarla Gelinler Göz Kamaştırıyor!

Gelin makyajını diğer makyajlardan ayıran en önemli özellik kişiye özel yapılması. Düğünlerin en gözde kişisi olan gelinler kendilerine en çok yakışan makyajı seçiyor. Gelin makyajında bu yıl gelinler kraliçe tarzı ile düğünde boy gösterecek.

Evleniyor musunuz? O zaman hayatınızın en telaşlı, koşturmalı, tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünüp taşındığınız ve kararsız kaldığınız bir dönemindesiniz.

Bu dönemde gelin adayları sanırım en çok kendine yakışanı mı yoksa trend olanı mı yoksa önerilen stili mi makyaj olarak seçmeliyim sorusunu sorar bi de bunlara saç eklendi mi işin içinden çıkmak o kadar da kolay olmaz. Çünkü gelin adayı iseniz günün kraliçesi sizsiniz.

Bu yılın gelinleri şanslı çünkü makyaj ve saç tasarımlarında her biri kraliçe tarzına bürünecek. İster romantik ister  ister klasik tarzı seçmiş olun mat renkler yerine ten ve göz makyajınızda parlak ışıltılı dokunuşları taşıyacağınız bir sezon sizi bekliyor.

TEN MAKYAJI

Tüm yüzünüze süreceğiniz krem ya da likit higlighter sonrası yarı transparan bir fondöten uygulayın. Öncesinde renk farklılıkları var ise mutlaka kamuflaj yapmayı unutmayın. Sonrasında mat transparan pudra yerine higlighter pudra uygulamayın.

GÖZ MAKYAJI

Parlak bir astar renk sonrasında yapacağınız göz makyajına oldukça güzel bir zemin hazırlar. Özellikle göz kapağı kıvrımında bu yıl da trend olan şeftali tonlarını uygulayın  ve sim uygulamak için kremsi farları tercih edin. Eyeliner öncesi kirpik dibine mutlaka siyah kalem uygulayın. Bu yıl gelinlerde göz makyajında göreceğimiz en önemli detaylardan biri de bu uygulama. Takma kirpik sanırım uzunca bir süre daha star olmaya devam edecek.

ALLIK

Bu yıl allıklar kontür uygulaması ile belirgin yani nude tonlar yerine daha belirgin tonları tercih etmelisiniz. Özellikle sıcak tonlar parlak tende çok daha iyi durmakta.

RUJ

Koyu renk rujları seviyorsanız bu yılın trendini yakaladınız demektir. Özellikle belirgin dudak tonları gloss uygulaması ile desteklenecek. Kısaca dudaklar kirpiklerle rol çalmaya yarışır olacak.

Gelin Makyajının Püf Noktaları Neler?

  • Düğün gününüzde kötü bir sürprizle karşılaşmamak için mutlaka makyaj provası yaptırın. Böylece makyaj uzmanı hem yüzünüzü hem kişiliğinizi tanıyarak size daha iyi yardımcı olabilir.
  • Gelin makyajında, düğünün, mekanın ve gelinliğin bir arada düşünülmesi gerek. Kullanılacak renkler düğünün açık veya kapalı alanda yapılmasına göre seçilmeli.
  • Bu çok özel günün her anının fotoğraflanacağını düşünürsek makyajın gecenin ilerleyen saatlerine, seremonilere, gözyaşlarına dayanıklı ve kalıcı olması şarttır.
  • Boyun ve yüzü bir bütün olarak düşünüp gelinliğin modeline göre mutlaka dekolte bölgesine de makyaj uygulanmalıdır.
  • Kişiliğinize uygun olmayan bir şey çıktığında üzülmemek için mutlaka makyaj sanatçısıyla tarzınız ve istediğiniz makyajla ilgili konuşun.
  • Nasıl ki duvaksız gelin olmazsa gelin makyajı da göze yapılan makyajı bütünlemek ve öne çıkarmak için takma kirpiksiz olmaz. Hatta yeni trendlerde gözü daha iyi vurgulayabilmek için alt kirpik bile kullanılıyor.
  • Makyajınızın yapıldığı an ki gibi kalması için makyaj sanatçısından mutlaka sabitleyici sıkmasını isteyin.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak