Gelinlik Seçerken…

Düğün hazırlıklarının en önemli ayağı, gelinlik seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız işte size yol haritanız…

 

Hemen hemen her kadın için çocukluktan itibaren başlar büyüyünce gelinlik giyme hayalleri. Ayna karşısında bazen beyaz gecelikle prova yapılır, bazen de varsa annenin gelinliği giyilir, içinde kaybolma pahasına…

Bu tatlı hayaller, evlenme yaşı gelene kadar devam eder; ta ki sevdiğine ‘evet’ diyene, gelinlik seçme anına gelen dek. Aslında işin en tatlı ama en zor süreçlerinden biridir gelinlik seçmek. Kimi kabarık gelinlikleri sever, kimisi dar; ya da kimi prenses olmak ister kimi ise kendi karakteri ne ise onunla bağdaşan bir gelinlik hayal eder. Hayatının bu en güzel gününü taçlandırmak için giyilecek gelinliği seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var elbette.

Günlük ya da gece elbiseleri kadar gelinliğin de ayrı bir modası ve yeni trendleri var. Ama bu özel gün tamamen size ait. Hayallerinizdeki gelinliği seçmeden önce vücut tipinizi iyi belirlemelisiniz.

 

VÜCUDUNUZU TANIYOR MUSUNUZ?

 

Armut Vücut Tipi

Vücudunuzun üst kısmı ince, buna rağmen basenlerinizin ve kalçalarınızın kalın olmasından şikayet ediyorsanız siz armut vücut tipine sahipsiniz. Gelinlik seçerken en önem vermeniz gereken nokta, küçük omuz ve göğüsleriniz ile vücudunuzun diğer yarısı arasında denge kurabilmek olmalıdır. Karın üzerinden bollaşmaya başlayan modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz size bakan gözleri belden uzaklaştırmalısınız. Ya da tam tersi belden oturtmalı bir model seçip, eteğinizi kabarık kullanarak veya eteğinizde ya da göğsünüzde fazla işleme kullanarak belinizi ince gösterebilirsiniz.

 

Elma Vücut Tipi

Vücudunuz kıvrımlı, göğüs ve karın bölgeleriniz arası yuvarlaksa ve göğüsleriniz elbiselerinizin üst kısmını dolduruyorsa; vücudunuz elma şeklinde diyebiliriz. Bu durumda öncelik vermeniz gereken nokta; vücudunuzdaki kıvrımları ortaya çıkarmak, kusurlarınızı arka plana iterek şeklinizi ideal ölçülere yaklaştırmak olmalı. Zarif dokularla işlenmiş, karın ve kalça üzerinden aşağı doğru inen hacimli etekleriyle klasik görünümlü gelinlikler size uygun olacaktır. Sizin için en uygun aksesuar ise kısa bir kolye değil, boynunuzu uzun gösteren sarkıntılı küpeler olmalı.

 

Kum Saati Vücut Tipi

Bu vücut tipine sahipseniz istediğiniz tüm gelinlikleri giyebilirsiniz. Ancak her ne model seçiyorsanız seçin; mutlaka belden oturtmalı olmasına dikkat edin.

 

Kısa Boylular

Kendinizi kısa boylu sayıyorsanız; gelinlik seçiminde önem vermeniz gereken nokta yine boyunuz olacak. Seçtiğiniz gelinlik sizi uzun gösterirken, vücut şeklinizi de ön plana çıkarmalı. Topuklu ayakkabıyla tamamlanan, kalçaların altından ya da dizlerden bollaşmaya başlayan ‘denizkızı’ tarzı gelinlik modelleri sizin için ideal seçenekler arasında yer alıyor. Aksesuar seçiminde ise minimalist olmanızda fayda var.

 

Uzun Boylular

Uzun bacaklara, dar bir kalçaya ve bele sahipseniz gelinlik seçiminiz çok da zor olmayacaktır. İnce belinizi ortaya çıkarmaktan, aşağı doğru inen katlı gelinlikler giymekten çekinmeyin. Aksesuar tercihinizi ise broşlardan ve aşağı sallanan abartılı inci kolyelerden yana kullanabilirsiniz.

 

Küçük Tüyolar

  • Düz karınlı ve küçük göğüslüyseniz, düz kesimli bir gelinlik seçebilirsiniz.
  • Göbeğinizden şikayetçi olmanız durumunda armut tipindeki gelinlikler uygun olacaktır.
  • Kısa boyluysanız, önü V-kesimli bir gelinlik boyunuzu olduğundan uzun gösterir.
  • Uzun boylusanız etek boyları çok kısa olmayan her model size yakışır.
  • Kısa boyunluysanız önerimiz saçlarını toplamanız ya da türbanınızı hacimli ve gösterişli yapmanız olacaktır.
  • Uzun boyunluysanız tam tersine saçlarınızı açık bırakmalısınız türbanınızda ise boyna doğru sarkan bir model tercih edebilirsiniz.
  • Kollarınız kalın veya çok ince ise, uzun ya da kısa kollu bir gelinlik seçebilirsiniz.
  • İri göğüslü iseniz V yaka gelinliklerden kaçınmalısınız.
  • Beliniz hayli kalın ise bedeni asimetrik drapeli veya düz dantelli modelleri seçmeli, belden kabaran modelleri kullanmamalısınız.
  • 36 – 38 bedenin üzerindeki kadınlar dar kesim kalıplardan çok dökümlü modelleri tercih etmeliler.
  • Omuzlar geniş ise dantel yakalı, askılı, kollu gelinlikler daha zarif duracaktır.
  • Bacak boyu vücuduna oranla kısa olanlar kabarık modellerden uzak durmalı ve dikkatleri gövdeye çekecek modelleri tercih etmeli.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak