Genç ve Zinde Kalmak İçin Yapılması Gerekenler

Gözlerinize egzersiz yaptırarak koruyun.

Gözlerinizi her zaman en iyi biçimde koruyun. Bakış odağınızı sürekli değiştirerek, gözlerinizin tek bir noktaya uzun süre bakmaktan ötürü yorulmasını önleyin. Örneğin okurken ya da televizyon izlerken bakışınızı çevirin, yukarıya ya da pencereden dışarıya bakın, yeniden ilk odağınıza dönmeden önce duvara, ellerinize bakın. Aklınıza geldikçe bunu yineleyin, ama en azından yarım saatte bir yapın.

Her sabah uyandığınızda gözlerinizi bir süre açık tuttuktan sonra başınızı kıpırdatmadan gözlerinizle tam daireler çizerek, gözlerinizin çevresindeki kasları çalıştırın. Önce aşağı bakın, sonra bakışınızı çevirebildiğiniz kadar sola, yine olabildiği kadar yukarı çevirin, son olarak da sağa bakın. Daireyi tamamladıktan sonra birkaç kez yineleyin, ardından aynı alıştırmayı saat önünün tersine yapın.

Diş bakımınıza önem verin

Mürrü safi özü, deniz tuzu ve taze koparılmış nane yapraklarından elde edeceğiniz bir karışımla diş etlerinizi düzenli olarak ovun. Diyetinizde çiğ besinler bulundurmanız dişleriniz için egzersiz olacaktır. Bunu yapmanız zor oluyorsa taze meyve ve sebze sulan için. Toprakla düzenli olarak temasta olun. Bunu yapmak üzere yalın ayak bahçede ya da kumda yürüyün, bahçe işleriyle uğraşın, toprağı tutun, hiçbirini yapamıyorsanız bile doğada bulunun. Ağız dahil olmak üzere tüm sindirim sisteminiz güçlenecektir.

İşitme sağlığınıza dikkat edin

Sessizlik içindeki sesleri dinleyin. O kadar çok çeşitli seslerin bombardımanına maruz yaşarız ki, zaman zaman kulaklarımız kendilerini toparlamak amacıyla dinlenmeye gereksinim duyarlar. Kulaklarınızda sorun olduğunda, düzenli sarımsak yağı tedavisi uygulayın ve öğünlerinize daha fazla sarımsak katın. Sarımsak yağı yapmak için kapaklı bir kavanozun içine beş diş sarımsak atın ve üzerine badem yağı ya da zeytinyağı koyun. Beş gün bekletin. En iyi sonucu almak üzere ay yükselmesi zamanına denk getirmeye çalışın.

Hazırladığınız sarımsak yağını küçük bir damlalığa koyun, dış kulağınıza beş damla sürüp kulağınızı pamuklu bir yünle tıkayın. Bu uygulamayı uyku öncesi yapın ve sürdüğünüz yağ gece boyunca kulağınızda kalsın. Bir hafta boyunca her gece bu işlemi yineleyin. Her defasında bir kulağınıza bu tedaviyi uygulamanız daha kolay olacaktır. Soğuk havalarda ya da yağ donuyorsa iki diş sarımsakla hazırlayın.

Cinsel Etkinliğinizi Arttırın

Cinsel etkinliğinizi istediğiniz kadar uzun sürdürebilirsiniz. İlerleyen yıllar cinsel deneyiminizin biçimini değiştirebilir, ancak yaşamımızın her aşamasının ayrı bir cinselliği vardır. Kayganlığı sağlamanız daha uzun sürebilir ya da salgılanan sıvı miktarı eskisine göre daha az olabilir, ancak bunun ön sevişmeyi daha uzun tutmak üzere bir davet olduğunu düşünebilirsiniz. Bölgeyi kayganlaştırmak için bir E vitamini kapsülü koyabilir ya da herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. Örneğin kakao yağını deneyebilirsiniz. Bedenin tüm geri kalanı gibi vulva da yaşla birlikte değişime uğrar. Vajinal dudaklardaki incelme, klitorisi eskisine göre biraz daha fazla açığa çıkarabilir ve bu da birçok kadın için uyarılmayı daha kolay hale getirir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak