Giyeceğiniz Ayakkabıyı Hafife Almayın!

“Bir ayakkabının yürümekten fazla sunabileceği çok şey var” diyor Fransız ayakkabı tasarımcısı Christian Louboutin.

Ayakkabı seçerken elbisenize, rengine, cilt alt tonunuza, topuk yüksekliği gibi detayları dikkat etmek tercihinizi o kadar zorlaştırır. Her kadın kendisine ve elbisesine uygun ayakkabıyı bulmak için çabalıyor böylelikle kıyafetin güzelliğini ortaya çıkarmış oluyor ve yanlış bir kombin ile ne giydiği belli olmayan bir büyükanne gibi görünmesi kaçınılmaz olur.

Ayakkabı seçerken elbisenizi göz önüne bulundurun, çanta ve diğer aksesuarları unutun. Elbisenizin renginden biraz daha koyu ve değerli olduğu kadar kaliteli olan bir deri ayakkabı her zaman sizin kurtarıcınız olabilir.

Bir ayakkabı mağazasına girdiğinizde kıyafetinize uyumlu, kaliteli topuğu da ideal yükseklikte beğendiniz almak istiyorsunuz, orda bir durun! Kıyafetinize uyumlu her ayakkabı bacak boyunuz ve ayak şeklinize uygun olmayabilir. Bu yazımızda doğru kıyafet ile doğru ayakkabıyı seçmenizi yardımcı olacak bazı ipuçları yazdık.

ELBİSENİZİN RENGİNDEN BİR TON DAHA KOYU AYAKKABI TERCİH EDİN

Christian Louboutin

Genellikle iki benzer ama biraz farklı renkleri birlikte kombinlemekten kaynaklanan bir karışıklık faktörünü önlemek için, ayakkabınızı kıyafetinizden daha koyu bir renk tercih edin – örneğin, kiraz kırmızısı bir çift ayakkabıyı ateş kırmızısı renginde olan elbiseniz ile kombinlemek hiç de yorucu olmaz. Renkler arasındaki fak çoğu kişi tarafından fark edilmeyecek, ancak kırmızılarınızın çarpışmasını engelleyecektir.

SİZİ İNCE VE UZUN GÖSTERECEK AYAKKABILAR TERCİH EDİN

Jimmy Choo

Stiletto topuklu ayakkabıları, ince ve düz pantolonlar, kalem etek gibi bacağınızı uzun göstermeye yardımcı olan giysilerle kombinleyin. Stiletto, daha fazla uzunluk yanılsaması yaratır ve bacaklarınızın daha ince görünmesini sağlar. Kısa bacak hattınız varsa ayak bilekten bağlamalı veya T bağlama şeklinde olan topuklulardan kaçının. Bilekten bağlamalı ayakkabılar bacağınızın görüntüsünü yarıda kesmeye meyillidir, bu da kısa görünmenizi sağlar.

  BACAK BOYUNUZU DİKKATE ALIN

Nine West

Yine bacak boyunuzu dikkate alarak eğer kısa bacak boyunuz varsa 10 Cm’den uzun olan topuklardan kaçının onlar size göre değil. Ultra yüksek topuklular baldır kaslarınızı daha çok ortaya çıkararak bacağınızı kalın ve olduğundan kısa gösteriyor.  Elbiseniz ayakkabınız gözükmeyecek kadar uzun ise ve daha uzun görünmek istiyorsanız bu detayı dikkate almanıza gerek yok.

AYAKKABILARINIZIN ELBİSENİZLE AYNI DOKUYU PAYLAŞMADIĞINDAN EMİN OLUN

Chiristian Louboutin

“Elbise ve ayakkabı yapmak için perdelerimi kesiyorum” görünümünü engellemek için, elbisenizin kumaş dokusu ayakkabılarınıza uydurmamaya dikkat edin. Bunun yerine, ne giydiğiniz ile aynı renkte ayakkabı seçin, ancak kıyafetinize doku ve zengin görünüm eklemek için farklı bir kumaş türü, kadife veya saten olsun.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın