Greyfurt Suyu Zayıflamayı Hızlandırıyor!

Yaz günlerine her gün bir adım daha yaklaştığımız bu günlerde bir çoğumuzun amacı fazla kilolardan kurtulmak.

Kimimiz spor yapıyor kimimiz ise yoğun bir diyet uygulayarak fazla kilo ve yağlardan kurtulma derdi içerisinde. Peki ne kadar doğru besleniyoruz ve beslenme konusunda etkili besinler hakkında ne kadar bilgimiz var? Örneğin greyfurt? Zayıflamanıza yardımcı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını biliyor muydunuz?

Zayıflamaya Yardımcı!

Ülkemizde turunçgiller ailesinden genellikle mandalina ve portakal tüketimi ağır basıyor olsa da fayda bakımından greyfurt çok daha yoğun bir etkiye sahip. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda greyfurtun yağ yakımı ve zayıflama konusunda etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sebeple eğer zayıflamak istiyorsanız greyfurt tüketmeniz hedefinize ulaşmanızda yardımcı olmaktadır. Özellikle greyfurt suyunu taze olarak sıkıp tüketmeniz, ekstra fayda sağlayacaktır.

Greyfurt ile birlikte zayıflamayı ve yağ yakımını hızlandırmak için mutlaka beslenmenizi iyi şekilde kombin etmelisiniz. Karbonhidrat tüketimini minimuma düşürmek ve yakıcı gıdalar tüketmeniz daha doğru olacaktır. Örneğin, tarçın etkili bir yakıcıdır. Yediğiniz gıdaların üzerine tarçın serpiştirerek yağ yakımını devamlı aktif tutmanız mümkün.

Beslenmenizde size hem enerji verecek hem de enerji ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak gıdalar tüketmeniz yine hedefiniz doğrultusunda size yardımcı olur. Karbonhidrat olarak yulaf ezmesi, fıstık ezmesi tüketmeniz mutlak önerilir. Protein açısından zengin olan et, balık ve yumurta gibi besinleri de yemek masanızdan eksik etmemelisiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak