Günümüze Işık Tutan Sünnet : Hacamat

Yüzyıllardır süregelen bir şifa kaynağıdır hacamat. Faydaları saymakla bitmez. Neredeyse tüm iç hastalıklara şifa olan bu terapiyi gelin bir de yakından inceleyin.

Hacamat; damarları tıkayan kirli kanın birikmesi sonucu meydana gelen rahatsızların temizlenmesidir. Kanın vakumlanması sonucu organlara zarar verme noktasına gelen kirli ve pıhtılaşmış kan temizlenir. Devamlı yapılması öngörülen faydalı ve yapımı kolay bir Peygamber sünnetidir. Hızlı tepki verdiğinden kısa sürede sonuç almak ve iyileşmeyi gözlemlemek mümkündür. Hacamatın geçmişi tıpın en çok geliştiği eski Mısır, Çin ve Orta Doğu ülkelerinin kültürüne dayanıyor. Hacamat bu noktada bir alternatif tıp değil tıpın yetersiz kaldığı yerde tamamlayıcı olma özelliği ile anılmalı. Gelişmişlik seviyesiyle her gün adını duyuran Avrupa’da dahi bu peygamber sünneti oldukça yaygın uygulanıyor. Birçok yerde “ hacamat ve sülük tedavi merkezleri” iç hastalığı olanlara şifa dağıtıyor.

 

KUPA TEDAVİSİ NEDİR?

Kan dolaşımını hızlandırmak ve devamlılık sağlamak amacıyla yapılan tedaviye kupa tedavisi denir. Kupa tedavisi ile hacamatın farkı burada ortaya çıkıyor. Hacamat kirli kanın atılmasına yardımcı olur. Kupa terapisiyle ise kan dolaşımı artırılır ve ödem ve karbondioksit atılmasına yardımcı olur. Büyük bilim insanı İbn Sina da yüzyıllar önce kupa tedavisi ile hastaların iyileşmesine yardımcı olmuştur. Günümüzde masaj kültürünün yaygın olduğu Asya, Avrupa’da oldukça yaygın olan bu tedaviyi unutmamak inanılmaz fayda sağlıyor.

Drenaj yoluyla vakumlanan deri altındaki kaslar, içindeki toksitleri atarak metabolizmanın hızlanmasına, hormonların artışına yardımcı oluyor.

Hz. Muhammed’in 63 yıllık hayatında 47-48 defa hacamat yaptırdığı rivayet edilmektedir. Günümüzde GDO’lu ve koruyucu katkı maddesi içeren paketli yiyeceklerin vücudumuza etkisini düşünürsek her 40 günde bir hacamat yaptırmakta fayda var. Hormonlu sebze ve gıdalarla kanımıza karışan kimyasallardan ancak pıhtılaşmış kanı temizleyerek arınmak mümkün olur.

 

 

 

HACAMAT HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Hacamat yaptırmak için hasta olmak şart değildir. Bunu rutin bir bakım olarak da düşünebilirsiniz. Öncelikle üst bedene yapılan tarama hacamatı ile vücudun tepkisi ölçülür. Aç olarak yapıldığından devamı getirilmeli ve sonraki seanslarda 3 gün hayvansal gıda tüketilmemesi önerilmektedir. Özellikle baş bölgesine yapılan hacamatın migren rahatsızlığına ciddi faydası var. Belde ve omurgada oluşan rahatsızlıklarda yapılan hacamat tedavisi başarılı sonuçlar veriyor. Hacamat sayesinde kronik rahatsızlıklara karşı bir koruma kalkanı oluşturmak mümkün. Bu yüzden hasta olmayı beklemeden sık sık yaptırmakta fayda var. Yan etkisi olmayan bu tedavi ile vücudumuzdaki faydalı mineraller daha rahat yayılır.

FAYDALARI NELERDİR?

-Birçok kadın rahatsızlığına iyi gelir.

-Sinirlerin yumuşamasına yardımcı olur. Agresifliği alır.

-Kandaki toksinlerin ve zehirlerin atılmasında etkilidir.

-Üst solunum yollarının iyileşme sürecini hızlandırır.

-Kronikleşmiş baş ağrısının çözülmesinde etkisi vardır.

-Kansızlığa (anemi) iyi gelir.

-Epilepsi nöbetlerinin şiddetini düşürür.

-Vücudu uyarır, enerji sağlar.

-Kronik rahatsızlıklarda ilaç kullanımını azaltır.

-Kas ve bağ dokusunu gevşetir.

-Uykusuzluğa iyi gelir.

-Stres ile başa çıkmaya yardımcı olur.

-Damarları açar, kolestrolü düşürür.

-Karaciğer rahatsızlıklarını önler.

-Dikkat dağınıklığını giderir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın