19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fatih Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, dünya sinemasının en seçkin örneklerini bir araya getiriyor. 16-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin açılış töreni, 15 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Devamında ise Amma Asante’nin yönettiği ’Aşkın Krallığı’ (A United Kingdom) filminin gösterimi yapılacak.

Festival boyunca Toronto, Venedik ve Sundance gibi en iyi festivallerde gösterilmiş ve ödül almış yılın en başarılı filmleri de izleyicilerle buluşacak.
 
Bu Senenin Festival Konuğu İspanya Oldu
 
“Sinema Tarih Buluşması” ve “Anısına” seçkilerinin yanı sıra festival filmleri, bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak; ‘Aç gözünü!’’, ‘’Günümüz İspanyol Sineması’’ ve ‘’Gastronomik Devrim’’ başlıkları altında sunulacak. Festivalin bu yıl en çok dikkat çeken seçkileri ise ‘’Günümüz İspanyol Sineması’’ ve ‘’Gastronomik Devrim’’ olarak görülüyor.
 
Randevu İstanbul, bundan böyle her yıl farklı bir ülkenin sinemasına odaklanmayı hedefliyor. Festivalin bu seneki konuğu ise İspanya olacak.
 
Festivalin bir diğer yeni seçkisi ‘’Gastronomik Devrim’’ ise dünya gastronomi gündeminin nabzını tutmaya hazırlanıyor.
 
Festival kapsamında otuza yakın film, Fatih Cinemaximum Historia ve Beyoğlu Atlas sinemalarında gösterilecek.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak