60 Kadın Modacı Halepli Kadınlar İçin Tasarlıyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın, işgal altındaki Halep’te bulunan kadınların seslerini duyurmak için yaptığı çağrı, kısa zamanda karşılık buldu. Bu çağrı sonrasında acil toplanan festival yönetimi ve modacılar, Halepli kadınlar için neler yapabileceklerini konuştu. Yapılan görüşmeler sonucunda da bir festival düzenlenmesi ve bu festivalden elde edilecek gelirin önemli bir kısmının da Halepli kadınlara aktarılması konusunda anlaşıldı.
 

halepli kadınlar için tasarlanıyor

 
Halepli Kadınlar Standı Kuruluyor
 
Birbirinden ünlü markaların stand açacağı festivalde ‘Halepli Kadınlar Standı’ da oluşturuluyor. Bu stantta 60 önemli markanın en gözde koleksiyonlarından parçalar satışa sunulacak. Bu stanttan elde edilen gelirin tamamı Halepli kadınlara gönderilecek.
 
Trend Fest İstanbul’un organizatörleri Semra Alpak ve Elif Almak, yaptıkları açıklamada; Halepli kadınların yaşadığı acıların uzun süredir gündemlerinde olduğunu, Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısının da bu acılara daha çabuk odaklanmalarını sağladığını söyledi.
 
“Bu Son Çığlığa Ses Vermek İstiyoruz.”
 
60 kadın modacının Halepli kadınlar için tasarladığı ve ara vermeden çalıştığını söyleyen Semra Alpak ve Elif Almak, “Halep tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Her gün bombalanan şehirde çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu binlerce kişi hayatını kaybetti, kaybetmeye devam ediyor. Çocuklar öksüz ve yetim kalıyor. Sözün bittiği, tek gerçeğin ölüm olduğu Halep için girişimci kadınlar olarak bu son çığlığa ses vermek istiyoruz.” dediler.
 
Başbakan Binali Yıldırım Ne Demişti?
 
Halep’te acı çeken kadınların seslerini duyurmak için kadınlara çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, “Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve buradan bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin, Türkiye’den yola çıkarak, bir vicdan hareketi başlatalım. STK’lar, özel sektör, siyaset, devlet el ele verelim. Halep’teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Sesleri dünyanın dört bir köşesinden duyulsun. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın diyerek, yola çıkalım. Yanı başımızda yaşanan insanlık dramına dikkat çekelim. Kine, nefrete, yıkıma karşı gönül diliyle konuşan; sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım.” demişti.
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak